22
Mayıs
2024
Çarşamba
SÖKE - AYDIN

Tariş geri adım attı

Tariş Pamuk Birliği daha önce avans alım fiyatında 40 Randıman Pamuğu 1 YTL olarak açıklamış, kuraklık nedeniyle verim düşüklüğü yaşayan üretici Tariş'in açıkladığı fiyatı yeniden gözden geçirmesini talep etmişti. Bu yönde üretici kuruluşları da açıklama yapmıştı. 

Bugün basın toplantısı düzenleyen Tariş Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert, yapılan girişimler sonrasında randımanın 38'e çekildiğini söyledi. Ekrem Sert yaptığı açıklamasında Söke Tariş'in bu güne kadar 19 milyon 500 bin Kilogram. pamuk alımı yaptığını, bilinçli ve kooperatifçiliğin önemini bilen üreticin Tariş'i tercih ettiğini söyledi. Ekrem Sert açıklamasında, "Birliğimiz pamuk üreticimizin bu yılki durumunu göz önünde bulundurarak, gerek kooperatifimizin girişimleri, gerekse birliğin gösterdiği iyi niyet ile daha önce 40 randıman 1 YTL olarak açıklanan fiyat 38 randıman 1 YTL olarak değiştirildi" dedi. Sıkıntıda olan üreticilerin bayramda parasız kalmaması için ödemelerin önümüzdeki pazartesiden itibaren yoğunlaşacağını dile getiren Ekrem Sert; "Üreticilerimizi rahatlatacak, sıkıntılarını aşmaları için katkıda bulunulacak çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu. Fiyattaki değişim bu güne kadar alınan ürünler için de geçerli olacağı bildirildi. 

Ayrıca Tariş'e taahhüdü olup, elinde pamuk olmayan üreticilerin ellerinde ayçiçeği ürünü olması halinde Tariş'in kabul edeceğini, pamuk teslimi ile aynı işlem yapılacağını söyleyen Ekrem Sert; "Diğer taraftan Tariş'e yeterli miktarda pamuk verememiş veya ellerinde ayçiçeği ürünü de bulunmayan üreticilerin yakınlarından temin edecekleri ürünleri tranfer ederek kendi adlarına Tariş'e ürün teslimi yapmışlarcasına kendi borçlarından mahsup edilebilecekler. Üreticilerimizin Tariş'e borçlarını rahat ödemeleri için böylesi kolaylıklar sağlandı. Böylelikle bu üreticilerimizin Kooperatifimiz ile ilişkilerinin sürmesi sağlanacak" diye konuştu. 

Tariş Söke 131 No.lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert Tariş'in ortak dışı alımlar gerçekleştireceğini, ortak olmayan üreticilere de ortaklarla eşit muamele yapılacağını söyledi. 

Söke Tariş bu güne kadar 1 milyon 300 bin Kilogram 37 randıman, 3 milyon 700 bin kilogram 38 Randıman, 6 milyon 750 bin kilogram 39 randıman, 4 milyon 928 bin kilogram 40 randıman, 1 milyon 764 bin kilogram 41 randıman pamuk alımı yaptığı açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 18:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?