19
Mayıs
2024
Pazar
SÖKE - AYDIN

Trafik haftası etkinlikleri

Bu yıl 2-10 Mayıs tarihleri arasında tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kutlanan Uluslar arası Karayolu Trafik Güvenliği haftası etkinlikleri başladı.

Törene İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Söke Garnizon Komutanlığından Albay Veysel Ertürk, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Ertercan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, İlçe Milli eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Söke Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Çoban, İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe emniyeti trafik bürosu ve Jandarma trafik görevlileri, öğretmenler ve öğrenciler ile davetliler katıldı.

Ülkedeki trafik uygulamaları ve trafik istatistiki bilgileri içeren sinevizyon gösterisi ile başlayan törende konuşma yapan Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş; trafik bilincinin yerleşmesi ve eğitimi için yılda bir haftanın yeterli olmayacağını söyledi.

Trafik konusunda kamu kurum ve kuruluşları, basın organları, sivil toplum örgütlerine görevlerin düştüğünü ifade eden Refik Karataş; “Söke’de 2008 yılında 30 bin 750 araç trafiğe kayıtlıyken bu rakam 2009 yılında 31 bin 950’ye çıkmıştır. İlçemizde 2007’de 532 kaza meydana gelirken 1 milyon TL maddi kayıp ortaya çıkmıştır. 2008’de ise meydana gelen 1 ölümlü, 83’ü yaralamalı olmak üzere toplam 248 kazada 590 bin dolar maddi kayıp ortaya çıkmıştır” dedi.

Trafik konusunda eğitimin önemini vurgulayan İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; trafik sorununun aşılması için şehirde yaşayan herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi. Trafik kurallarını herkesin bildiğini ancak uygulanması konusunda bireylerin kendilerini sorgulaması gerektiğine dikkat çeken İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; “Kendimizden başlayıp trafik kurallarına ne kadar uyuyoruz bunu sorgulamalıyız” dedi. Söke’nin başlıca sorunu olarak trafiğin gösterildiğini belirten İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan; “kuralları uygularsak trafik sorun olmaktan çıkar. Trafik konusuna sadece trafik polisi değil, herkes sahip çıkıp duyarlı olmalı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Söke Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan ve İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin’e plaket takdim etti.

İlçe okulları kapsamında açılan trafik konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada resim dalında Levent İnci birinci, Seyran Durman ikinci, Öznur Atlı üçüncü oldu. Şiir’de ise Ronay Kandemir birinci, Şevval Erduman ikinci, Zuhal Tekdal üçüncü oldu. Kompozisyon dalında Lütfü Kaya birinci, Nurten Kahyaoğlu ikinci, Tuba Özdemir üçüncü oldu. Ahmet Anıl Karlı ve Gökhan Baha mansiyon ödüllerine layık görüldü. Yarışmada birincilere bisiklet, ikincilere MP3 çalar, üçüncülere ise kalem seti, mansiyon ödülü alanlara ise satranç takımı hediye edildi.

Daha sonra yılın trafik görevlisi Remzi Şefik, polis memuru Murat Bıçak, Jandarma Başçvş. Mete Dikici, Jandarma Uzm. Çvş. Seracettin Erol, Belediye personeli Yusuf Kalın, yılın şöförleri olarak belirlenen Mahmut Deveci ve Ömer Yolcuoğlu’na plaketleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 12:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?