17
Haziran
2024
Pazertesi
SÖKE - AYDIN

Uğur Mumcu anıldı

UĞUR MUMCU SÖKE’DE ANILDI

24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı silahlı saldırı ile öldürülen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu; ölümünün 18. Yılında Söke’de anıldı.

Söke Emek-Sanat-Kültür Platformu tarafından gerçekleştirilen anma etkinlikleri kapsamında Hükümet Meydanı’nda toplanan kalabalık Aydın Caddesi üzerinden Uğur Mumcu Parkı’na yürüdü. Söke Uğur Mumcu Parkı’nda bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleşen anma törenine CHP Aydın önceki dönem Milletvekili Mehmet Semerci, CHP İlçe Başkan Vekili Melda Keskin, Söke Belediye Başkan Yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna, Söke Emek-Sanat-Kültü Platformu’nun bileşeni kitle örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anma töreninde Platform adına konuşmayı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Söke Şubesi Başkanı Nimet İncedal yaptı. Örnek gazeteci Uğur Mumcu’da sembolleşen 18. Adalet ve Demokrasi Haftası’nda tüm demokrasi şehitlerini saygıyla andıklarını ifade eden Nimet İncedal, karların ve sokakların üzerindeki kan izlerinin değil bu ocak, bin ocak geçse unutulmayacağını söyledi.

Uğur Mumcu’yu Anma töreninde konuşmanın ardından katılımcılar tarafından anıta kırmızı karanfiller bırakıldı.

UĞUR MUMCU SÖKE’DE ANILDI
UĞUR MUMCU SÖKE’DE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 17:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?