27
Mayıs
2024
Pazertesi
SÖKE - AYDIN

Üniversitelilerden eğitime destek

ADÜ Didim Meslek Yüksekokulu’nda okuyan ve aynı zamanda Toplum Gönüllüleri Üyesi olan öğrenciler Söke’ye bağlı Atburgazı Köyü’ndeki ilköğretim okulunu onarmak amacıyla Didim Belediyesi’nin de destekleriyle kermes düzenledi.

Belediye Kültür Parkta düzenlenen kermeste, Didim Belediyesi El Sanatları Kursuna katılan bayanların yaptıkları el işi ürünler, Toplum Gönüllüleri Grubu öğrencilerinin arkadaşlarından temin ettikleri ve kullanılabilir ikinci el eşyalar ve Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptıkları gözlemeler tadilat yapılacak okula destek sağlaması amacıyla satışa çıkarıldı.

Düzenlen kermesle ilgili bilgi veren Toplum Gönüllüleri üyesi Ali Şettah “Biz Toplum Gönüllüleri olarak ülkemizin 81 ilinde 88 örgütümüzle bu tür toplumsal çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda Söke’ye bağlı Atburgazı’ndaki okulumuzun tadilatı için bu kermesi düzenledik. Buraya gelen Didimliler istedikleri ürünü alabiliyorlar ve gönüllerinden ne kadar destek sağlamak istiyorsa bir o ücreti alıyoruz. Bu anlamda bayanlardan Didim’deki okullara kadar herkesin desteğini gördük. Hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.

Şettak “18- 19 Nisan tarihlerinde ülkenin değişik yerlerinde gelecek Toplum Gönüllüsü 80 kişi ile okulda tadilata başlayacağız. İki gün içerisinde okulun tüm eksikliklerini tamamlayıp 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda okulu süsleyerek öğrencilere teslim edeceğiz. Bu anlamda çalışmalarımıza maddi olarak destek sağlamak amacıyla bu kermesi düzenledik” sözlerine yer verdi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 11:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?