22
Mayıs
2024
Çarşamba
SÖKE - AYDIN

Üreticinin hesap açma isyanı

Tariş, pamuk üreticilerine ödemelere başladı. Söke Tariş'in ödemeler için Şekerbank Söke Şubesi ile yaptığı protokol gereği hesap açma zorunluluğu getirilmesi üreticiyi kızdırdı. 

Üreticiler her bankaya ayrı hesap açtırma mecburiyetinde bırakılmasını tepki göstererek banka önünde basın açıklaması yaptı. İsminin açıklanmasını istemeyen ve gurup adına açıklama yapan bir üretici "Tariş'ten ödeme yapılmak üzere çeklerimiz elimizde. Ödeme tarihi bugün olmasına rağmen paramızı almak için banka hesabı olmayana para veremeyeceği söyleniyor. Neden çalışmadığımız bir bankada hesap açmak zorunda bırakılıyoruz anlam veremiyoruz. Tariş bu güne kadar hiç çalışılmayan bankaya neden parayı yatırdı onu da anlamadık. Üreticilerin yoğun hesaplarının olduğu Ziraat Bankası neden seçilmedi" diye konuştu. 

Üreticilerin bu açıklamasının ardından cevap hakkını kullanan Şekerbank Söke Şubesi Müdürü İbrahim Filli, ödemelerle ilgili bir sıkıntı olmadığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Tariş ödemeleri bankamızdan yapılmaktadır. Ödemeler çarşamba günü sabah başladı ve devam ediyor. Gelecek olan talimatlar doğrultusunda ödemeler sürecek. Ödemeler sırasında sorun yaşanmıyor. Elimizden gelen gayret ve titizliği gösteriyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 17:25:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?