18
Mayıs
2024
Cumartesi
SÖKE - AYDIN

Vali: Yolsuzlukla mücadele edin

Aydın’da ilçe ve köy gezilerine devam eden Vali Mustafa Malay, Söke İlçesi’nde muhtarlar ve yerel yöneticilerle düzenlediği toplantıda yolsuzlukla mücadele uyarısında bulundu.

Bir ülkenin geri kalmışlığında yolsuzluk, israf ve hatır gönül işlerinin önemli rolü bulunduğunu belirten Vali Malay, "Görevinizi iyi yapın. İsraf ve yolsuzlukla mücadele edin" dedi.

Aydın Valisi Mustafa Malay, yatırımcı daire müdürleriyle birlikte Söke İlçesi’nde ziyaret ve incelemelerde bulundu.

İlçenin sorunları hakkında Kaymakam Celil Ateşoğlu’ndan bilgi alan Vali Malay, daha sonra Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür ve Nikah Salonu’nda muhtarlar ve yerel yöneticilerle biraraya geldi.

Toplantıda yolsuzluklara dikkat çeken Vali Malay, "Kimse hatır gönül için olmadık işler yapmasın. İsraf ve yolsuzlukla hepiniz mücadele edeceksiniz.

Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da yanlış bir zihniyet var. ’Herkes bu benim dönemimde oldu’ demek için gereksiz yere bir sürü temel atıyor. İhtiyaç olup olmadığına bakılmaksızın yapılan kamu binaları, devletin parasının yok yere israf olmasına neden oluyor.

Bu güne kadar yaptığım gezi ve incelemelerde devletin paralarının hiçbir işe yaramayan binalara gittiğini gördüm. Bu tür olaylarda tüm yöneticiler vebal altında olduğunu unutmasın. Şu anda Türkiye’de bu anlayışla temeli atılmış binlerce baraj inşaatı var.

Ancak hepsi de sürüncemede. Kimse kendi kafasına göre iş yapmasın.

Devlet olarak yolsuzluklara ve israfa karşı mücadele başlattık. Sizler de israf ve yolsuzlukla mücadele edin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 14:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?