19
Mayıs
2024
Pazar
SÖKE - AYDIN

verilen sözün tutulması

Aydın'ın Söke İlçesi'nde yaşayan ve geçtiğimiz yıl 8 Mayıs anneler gününde yılın annesi seçilen asırlık nine Hatice Atıcı, TEDAŞ tarafından elektriklerinin kesilmesi sonucu karanlıkta kaldı.
Yaklaşık 8 ay önce düzenlenen törende yılın annesi seçilmesi dolayısıyla İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu tarafından altınla ödüllendirilen 97 yaşındaki Hatice Atıcı, "Yılın annesi seçildiğimde yanıma gelen Kaymakam Bey, her ihtiyacımı karşılayacağına dair söz vermişti. Artık verilen sözler unutuldu. Borcumu ödeyemediğim için elektriklerim kesildi. Günlerdir karalıkta yaşam mücadelesi veriyorum. Kaymakam'a çok ümit bağlamıştım, ancak güvendiğim dağlara kar yağdı" diyerek yetkililerin kendisine aydınlığa kavuşturmasını istedi.
Bilindiği Söke'ye bağlı Yeniköy'de yaşayan resmi yaşı 97 ancak esas yaşının 100'ün üzerinde olduğu bildirilen Hatice Atıcı isimli kadın, kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürdüğü ve örnek davranışları nedeniyle ilçede yılın annesi seçilmişti. Anneler günü dolayısıyla düzenlenen törene katılan Söke Kaymakamı Celil Ateşoğlu asırlık sevecen nineye altınla ödüllendirmiş ve yaşlı kadının her türlü ihtiyacının kaymakamlık tarafından karşılanacağı sözünü vermişti.
Aradan geçen kısa zaman sonra hiçbir geliri olmayan yaşlı kadının elektriği, borcunu ödeyemediği için TEDAŞ tarafından kesildi. Günlerdir karanlıkta mum ışığı ile yaşam mücadelesi verdiğini belirten Hatice Nine, bu yaştan sonra ortada kalmanın çok kötü bir duygu olduğunu belirterek "Genç olsam çalışıp para kazanır mutlaka borcumu öderdim. Artık elim ayağım tutmadığı için çalışamıyorum. Gelirim de olmadığı için elektrik borcumu ödeyemedim. Kaymakam Bey geçen yıl bana ödül verirken tüm ihtiyaçlarımın karşılanacağını söz vermişti. Şu anda elektriğe ihtiyacım var. Bu yaştan sonra karanlığa alışamadım. Ne olur yetkililer beni aydınlığa kavuştursun" dedi
.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 20:58:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?