18
Haziran
2024
Salı
SÖKE - AYDIN

Zeytad organik zeytinyağı üretecek

SÖKE’DE ORGANİK ZEYTİNYAĞI SESLERİ

Organik tarımın önemli basamaklarından biri kontrol ve sertifikasyon konusunda Söke’de uzun yıllardır hizmet veren Zeytad Zeytinyağı Fabrikası öncü firmalardan oldu. İç ve dış piyasalarda bir ürünün organik olarak satılabilmesi için gerekli olan ‘Organik Ürün Sertifikası'nı alan Zeytad, organik zeytinyağı üretmeye başlayacak.

Günümüzde organik ürünlere olan ilgi ve önemin artması ve zeytinyağında organikleşmeyi göz önüne alın Zeytad Zeytinyağı Fabrikası ‘Organik Ürün Sertifikası’ aldı. Alman denetim firması IMO tarafından uygun görülen Zeytad Zeytinyağı Fabrikası, 2011 yılı itibarı ile organik zeytinyağı üretmeye başlayacak. Bölge de organik sertifikası alan üreticilerin zeytinleri, Zeytad Zeytinyağı Fabrikası'nda sıkıldığı takdirde organik zeytinyağı olarak depolanacak ve de organik zeytinyağı olarak satılabilecek.

Ürünlerin ekolojik standartlara göre üretildiğinin, işlendiğinin garantisi anlamına gelen organik sertifikasını aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Zeytad Zeytin yağı Fabrikası sahibi Ahmet Nejat Sağel, “Zeytad 1996 yılından bu yana bölge üreticilerimize hizmet veren bir firma. Hızla modern sanayiye geçen global dünyaya ayak uyduran, bölgeye İtalyan kontinü zeytin sıkma makinesini ithal ederek modern üretim tesisi kuran ilk fabrikalardan biri olan Zeytad; yine günümüzde önemi giderek artan organik tarımın öncülerinden biri olmak için harekete geçti. Bu anlamda organik ürün sertifikası aldık. Bundan böyle organik zeytinyağı üretimi yapacağız” dedi.

2004 yılında, uzun yıllar edilen tecrübe ile zeytinyağı ihracatı yapmaya karar veren Zeytad, bölgenin büyük zeytinyağı tedarikçilerinden biri olan Bossan şirketi ile ortak ANI Tarım Dış Ticaret firmasını kurarak ihracat yapılmaya başladı. Kısa sürede İtalya ve İspanya 'nın en büyük zeytinyağı şirketleri ile iş ortaklığı yapan grup, 2005 yılında Türkiye zeytinyağı ihracatçıları listesinde 6. sırayı aldı.

“DOMATES SIRADA”

Geçmişi 1950’lilere dayanan Sağeller tarım işletmelerinin başına 1988 yılında geçen Sökeli iş adamı Ahmet Nejat Sağel, işletmelerin tarımsal ürün yelpazesine salçalık domatesi de önümüzdeki günlerde ekleyeceklerini söyledi. Tesislerinin ticareti yapılan ürünlerin çeşitlenmesi ve her türlü ürünün alınmaya müsait olduğunu belirten Ahmet Nejat Sağel, sözleşmeli salçalık domates ürününe de kapılarını açacaklarını söyledi. Sağel; “Sözleşmeli salçalık domates ektirmeye ve salçalık domates ticareti yapmaya 2011 Mart ayı ile beraber başlanacak. Bununla birlikte domates de ticareti yapılan ürünlerden biri haline gelecek” dedi.

SÖKE’DE ORGANİK ZEYTİNYAĞI SESLERİ
SÖKE’DE ORGANİK ZEYTİNYAĞI SESLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 14:21:00
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 14:28:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?