17
Mayıs
2024
Cuma
YENİPAZAR - AYDIN

Asfaltsız köy yolu kalmayacak

Aydın’ın Yenipazar İlçesi’nde, yıl sonuna kadar asfalt yolu olmayan köy kalmayacağı bildirildi.

Yenipazar Kaymakamı Yılmaz Şimşek, ilçeye bağlı 14 köyün bulunduğunu, bunlardan 12’sinin 16 kilometrelik yollarının asfalt kaplama olduğunu belirterek, "Asfalt yolu olmayan sadece Alioğulları ile Karaçatal köylerimiz var. Bu köylerimizin yolları da yıl sonuna kadar asfaltlanarak kış öncesi bitirilecek" dedi.

Bu köylerden sadece Karaçatal Köyü’nde su sorunu bulunduğunu, bunu da Köy Hizmetleri Teşkilatı’nın çalışmaları ile sona erdireceklerini kaydeden Kaymakam Şimşek, "Hedefimiz tüm köylerde kanalizasyonun bir an önce başlanarak tamamlanmasıdır. Ekiplerle köylere giderek, sorularını yerinde görerek inceleme yapıyorum. Çözüm için gereken yapılıyor. Köy muhtarları ile yakinen ilgileniyoruz. Sorunlarımızı çözmek için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Başarısızlığı kabul etmiyorum. İlçemizde yerel girişim projelerini hayata geçirerek, hayvancılık ve tarımı kalkındırmak istiyoruz" diye konuştu.

Eğitime de büyük önem verdiklerini söyleyen Kaymakam Yılmaz Şimşek, ilçede faaliyet gösteren yüksek okulun yurt sorununa çare bulmak için, iş adamlarının desteklerini beklediklerini belirtti.

AYDIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 15:37:18
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 14:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?