25
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİPAZAR - AYDIN

Kur’an kursunda yıl sonu etkinliği

Yenipazar İlçe Müftülüğü Kız Kur’an Kursu’nda 2008-2009 öğretim yılının sona ermesi nedeniyle kurs bitirme ve hatim merasimi düzenlendi.

Yenipazar Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen törenin açılışında konuşan Kız Kur’an Kursu öğreticisi Sabiha Cengiz, “Kur’an Allah kelamıdır, o ne Cebrailin ne de Hz. Muhammed’in sözüdür manası da lafzı da Allah’a aittir. Kur’an’ın muhatabı insan dır. O’nun dünya ve ahiret mutluluğu için gönderilmiştir. Toplumsal barış, aile hayatı, milletlerarası münasebetler, sevgi ve kardeşlik, en önemlisi evlere izinsiz girilemeyeceğinden bahseder. Peygamberimizin: evlerinizde çok çok Kur’an okuyunuz, çünkü Kur’an okunmayan evde hayır az, şer çoktur ve ev halkı daima ekonomik sıkıntı içindedir.buyurduğunu bugün günümüzdeki sıkıntıların kaynağının nerede olduğunu düşünmeye gerek olmadığını hadis-i şeriften anlıyoruz. Kur’an’ın ölü kalbi dirilteceğini, yavrularına Kur’an öğrenimini sağlayanların başlarına kıyamet günü taç giydirilecektir” dedi.

Kur’an okuyanlara sevap verileceğini altını çizen Cengiz; Peygamberimizin okuduğu Kur’anın kendisine kıyamet günü şefaatçi olacağı müjdesini verdiğini ayrıca amel defterlerinin kıyamete kadar kapanmayacağını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından tören daha sonra öğrencilerin ilahileriyle ,Kur’an tilavetiyle, skeçlerle, slayt gösterimiyle ve hatim duasıyla devam etmiş, belgelerin dağıtımıyla son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 13:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?