18
Mayıs
2024
Cumartesi
YENİPAZAR - AYDIN

Malay: Kimse aslını inkar etmesin

Aydın Valisi Mustafa Malay, "Kimse aslını inkar etmesin. Ben de köylüyüm. Annem beni karasığır cinsi bir ineğin sütünü satarak okuttu. Bu ineğimiz sayesinde okuyup vali oldum" dedi. 

Aydın’ın Yenipazar İlçesi Eğridere Köyü’nde Tarım Bakanlığı’ndan sağlanan kredi ile alınan inekleri köylülere dağıtan Vali Mustafa Malay, çocukluğunda besledikleri bir inek sayesinde bugünlere geldiğini belirtti.

Köylülerin kendi işini ve hayvanlarını bırakıp şehre gitmelerine bir anlam veremediğini ifade eden Aydın Valisi Mustafa Malay, "Nedense köylülerimiz, köyünde çiftçilik ve hayvancılık yapmak yerine şehirde hamallık yapmayı tercih ediyor. Köyde yaşayıp çiftçilik yapan kişi, kendi işinin patronudur. Çiftçiliği kimse küçümsemesin. Bugün şartlar daha da iyileşti. Hayvanlar daha verimli. Ben de köylüyüm. Bizim de karasığır cinsi bir ineğimiz vardı. Rahmetli annem o ineğin süt ve yoğurdunu satarak beni okuttu. Bu konuyu iftiharla her yerde anlatıyorum. Kimse aslını inkar etmesin. Bu nedenle hayvanların benim hayatımda çok özel bir yeri vardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2005 Pazar 16:20:06
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 14:41:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?