19
Mayıs
2024
Pazar
YENİPAZAR - AYDIN

Müftülük personelinden kan bağışı

MÜFTÜLÜK PERSONELİNDEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Yenipazar İlçe Müftülüğü, 2010 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Kan Bağışı’ kampanyası düzenledi.

Yenipazar İlçe Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kızılay’la ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenledi. İlçedeki İmam-Hatipler, Müezzin-Kayyımların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasında İlçe Müftüsü Mustafa Aydın’da kan bağışında bulundu.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren İlçe Müftüsü Aydın, İslam dininin hastaya özen ve ihtimam gösterilmesi hususunda birçok tavsiyede bulunduğuna dikkati çekerek, bağışlanan kanların da, hastalar ve ihtiyacı olanlar tarafından kullanılacağının akıllardan kesinlikle çıkarılmaması gerektiğini kaydetti. Toplumun bazı kesimlerinde kan bağışlamanın günah olduğu yönünde bir takım yanlış inanışlar bulunduğunu vurgulayan Aydın, “Kan bağışlamak, sağlığına kavuşabilmek için kana ihtiyacı olan insanlara bir nevi yardım eli uzatmak demektir. İslam’da yardımlaşmaya verilen önem de, herkesçe bilinmektedir. Bu bakımdan kan vermenin günah olduğu yönündeki yanlış inanışlara sapmamalı, kan bağışını, toplumsal bir sorumluluk olarak değerlendirmeliyiz” dedi.

Bir gün süren bağış organizasyonunda yaklaşık 35 ünite kan toplanırken; kan bağışı kampanyası vatandaşlar ve din görevlileri tarafından memnuniyetle karşılandı. Kızılay yetkilileri etkinliğin sonunda kan bağışı çalışmalarına destek veren Yenipazar İlçe Müftülüğü’nü teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.

MÜFTÜLÜK PERSONELİNDEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
MÜFTÜLÜK PERSONELİNDEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 10:33:03
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 15:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?