31
Mayıs
2024
Cuma
YENİPAZAR - AYDIN

Öğrencilere hatim merasimi

Yenipazar İlçe Müftülüğü, Kız Kuran Kursu’nda 2007-2008 öğretim yılında eğitim görerek, eğitimlerini tamamlayan öğrenciler için yıl sonu ve hatim merasimi düzenledi. Yenipazar Çarşı Cami’sinde gerçekleşen etkinliğe İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, Kuran Kursu öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.


Açılışta konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, Karan-ı Kerim’in Allah’ın kelamı olduğuna işaret ederek, kutsal kitabımızın çeşitli birçok konu ve vakalardan bahsettiğini söyledi.

Ayrıca toplumsal barış, aile hayatı, milletlerarası münasebetler, sevgi ve kardeşlikten Kuran-ı Kerim’de sıkça söz edildiğini hatırlatan Aydın, Kuran okumanın faziletlerinden bahsetti. Bu konuda Peygamberimizden örnekler veren Aydın, “Peygamberimiz ‘Evlerinizde çok çok Kuran okuyunuz, çünkü Kuran okunmayan evde hayır az, şer çoktur ve ev halkı daima ekonomik sıkıntı içindedir’ buyuruyor. Bugün günümüzdeki sıkıntıların kaynağının ne olduğunu düşünmeye gerek yoktur. Kuran-ı Kerim ölü kalbi diriltir. Çocuklarının Kuran öğrenimini sağlayanların başlarına kıyamet günü taç giydirilecektir. Okunan Kuran-ı Kerim’ler kıyamet günü şefaatçi olacaktır. Amel defterleri kıyamete kadar kapanmayacaktır” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından, Kuran Kursu’nu başarıyla tamamlayan öğrenciler tarafından ilahiler okundu. Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam eden program; öğrencilerin hazırladığı skeçler, slayt gösterimleri ve hatim duasının okunmasıyla devam etti. Programın sonunda kursu başarıyla tamamlamayan öğrencilere İlçe Müftüsü Mustafa Aydın tarafından başarı belgeleri verildi.

..
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 18:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?