19
Mayıs
2024
Pazar
YENİPAZAR - AYDIN

Pak Bahadır'a heykelli vefa

Geçtiğimiz aylarda hayata gözlerini yuman İzmir Hayvanat Bahçesi'nin en eski sakinlerinden olan Pak Bahadır isimli filin heykeli Aydın'ın Yenipazar ilçesinde dikildi.

4 Ekim 2007

Henüz 6 yaşındayken Pakistan'dan İzmir Kültür Park Hayvanat Bahçesi'ne getirilen ve Pak Bahadır isimli fil 53 yıl İzmir Hayvanat bahçesi'nde kaldıktan sonra 59 yaşında geçirdiği ameliyat sonucu hayata veda etmişti. İzmir fuarına giden herkesin tanıdığı ve sevdiği Pak Bahadır'ın ölümü üzerine Antalyalı bir heykeltıraşın hazırladığı Pak Bahadır heykeli 76 İzmir Uluslar arası Enternasyonal Fuarı'nda sergilendi. İzmir Kültür Park Hayvanat Bahçesinin sembolü olan ve büyük ilgi gören Pak Bahadır'ın heykeli fuar sonunda Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı tarafından alınarak ilçeye getirildi.


Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, ilçe merkezine kazandırdıkları yeni parkın ortasındaki süs havuzuna Pak Bahadır'ın bu heykelini yerleştirdi. Pak Bahadır'ı kendisinin de çok sevdiğini ve ölümüne çok üzüldüğünü belirten Belediye Başkanı Zafer Savcı "Pak Bahadır sadece İzmirlilerin değil Ege'nin yakından tanıdığı bir semboldü. Küçük yaşlarımızda ailemiz Bahadır'ı göstermek için bizi İzmir'e götürürdü. Ölümüne tabi ki üzüldük. Fakat Antalyalı Heykeltıraş'ın kazandırdığı heykel İzmir'de teşhir edilince büyük ilgi gördü. Biz de Heykeltıraş ile anlaşarak heykeli ilçemize taşıdık. İlçemizde yeni bir park düzenliyoruz. İçerisinde şelale, süs havuzu ve kafeteryalar var. Henüz parkın adını bile belirlemedik. Fakat parkın ismini 'Filli Park', yada 'Pak Bahadır Parkı' olarak düşünüyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 15:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yenipazarlı IP: 88.242.130.xxx Tarih : 16.04.2008 15:10:12

yenipazarımıza bu güzel parkı kazandırdığı icin sayın belediye başkınımıza öncelikle teşekkür ederim. fakat bu parkın getirileriolduğu gibi pek cok götürüsüde olmuştur. eski oto park yeri olduğu için park sorunu ortaya cıkmıştır ve bir eleştiride fil heykelinin yakışmamış olmasıdır. kentimiz insanları bu fil heykeline hiç bir anlam verememekte dir. kentimize bu fil yerine deve güreşlerimiz olduğu için bir deve heykelinin daha hoş olacagını düşünüyorum.