22
Mayıs
2024
Çarşamba
YENİPAZAR - AYDIN

Şehitlere abide

Aydın’ın Yenipazar İlçesi’nden 89 yıl önce düşmanla savaşmak üzere Çanakkale’ye giden ancak bir daha geri dönmeyen 113 şehit için Yenipazar Cumhuriyet Meydanı’na ’Çanakkale Şehitleri Abidesi’ dikildi.

Abidenin açılışının ardından, şehitler dualarla yad edildi. Abidenin açılış törenine Aydın Valisi Mustafa Malay, Yenipazar Kaymakam Vekili Ömer Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Zafer Savcı, Aydın İli ve İlçeleri Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Ünal Uyguç ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Vali Malay, gençlerin vatan topraklarına iyi sahip çıkmasını istedi. Gençlerin çok çalışması gerektiğini söyleyen Vali Malay, "Hepiniz çok çalışmalısınız. Her karışını şehit kanlarıyla suladığımız topraklarımızı almak isteyenler çıkabilir. Bu konuda bilinçli ve uyanık olun. Topraklarımızın kıymetini anlamak istiyorsanız, tarihimize iyi bakın. Bugün burada adına abide diktiğimiz şehitlerimiz, vatan topraklarına sahip çıkmak için savaşarak şehit oldular. Herkesin bu kutsal vatan topraklarına sahip çıkmasını istiyorum" dedi.

Aydın İli ve İlçeleri Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Ünal Uyguç ise, Çanakkale dışında ilk kez Aydın’da ve 9 ilçesinde yapılan anıtların diğer illere de örnek olmasını istedi. Uyguç konuşmasında, "Kültürümüzü ve onun asli unsuru olan tarihimizi çok iyi bilmeliyiz. Tarihimizin iyi bilinmesi için gençlerimizi Atatürk ilkeleri doğrultusunda yetiştirmek, onun inkılaplarına sahip çıkabilecek bir nesle sahip olmak için de bu gibi girişimlerde bulunmak mecburiyetinde olduğumuzun bilincindeyiz. Özellikle gençler, ezilen ve sömürülen milletlere önderlik yapan Türk Kurtuluş hareketini ve Büyük Önder Atatürk’ü çok iyi tanıyınız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 113 şehit adına yaptırılan abide, dualarla açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 16:50:01
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 17:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EfeyağızcaN IP: 85.104.99.xxx Tarih : 4.10.2006 13:57:07
yaşadığım yerin tam ortasında ve günde en az 10 bin kişinin gelip geçtiği yerde bulunmasına rağmen ilginin pek fazla olduğunu söyleyemem. kenthaber'e ve iha'ya teşekürler.saygılarımla.