20
Mayıs
2024
Pazertesi
BABADAĞ - DENİZLİ

Atilla Koç'un Babadağ hatırası

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bir dizi incelemeler ve toplantılara katılmak üzere Denizli'ye geldi. Koç, 22 Temmuz'da yapılacak olan seçimlerin turizmi etkilemeyeceğini söyledi.

13 Mayıs 2007


Öğle saatlerinde Denizli'ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ilk olarak Babadağ ilçesine gitti. Bakan Koç'a Vali Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mehmet Yüksektepe ile daire amirleri eşlik etti. Babadağ Belediyesi'ni ziyaret eden ve burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Koç, seçimin turizmi etkilemeyeceğini söyleyerek, "Turizmin bir tek istemediği şey vardır o da huzursuzluk. Seçim huzurdur. Vatandaşa gidiyorsunuz bundan
daha güzel bayram olur mu? Turist de korkmaz biz de korkmayız. Seçimden, halktan ve Cumhuriyet'ten korkan korkar" dedi.


Seçimlerin 22 Temmuz'da olmasına Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) karar verdiğini söyleyen Bakan Koç, "Kanun derhal seçim yapılır diyor. Hem seçmeyeceksin hem seçtirmeyeceksin hem de niye yazın yapılıyor diyeceksin. Biz 24 Haziran dedik. Meclis seçsin dedik, muhalefet hayır dedi. Halk seçsin dedik hayır dendi. Peki kim seçecek?" diye konuştu.


Seçimin sosyolojik, sandığın ise matematik olduğunu söyleyen Bakan Koç, "Seçim sosyolojidir, sandık ise matematiktir. Bana sosyolojiyi sorun, anlatırım. Ama matematiği sormayın çünkü matematiği, vatandaşın oylarından sonra 22 Temmuz'da görürsünüz" şeklinde konuştu.


Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, belediye binasından ayrıldıktan sonra Halk Eğitim Merkezi'ne geçti. Burada el sanatları merkezini ziyaret eden Bakan Koç, dibekle kahve yapan vatandaşın yanına oturdu. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin "Seçimin dibeği vuruldu" sözüne karşılık olarak "İnşallah bazıları dibe vuracak" sözü ile karşılık veren Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, bu yılın esprisini de söyledi. Bakan Koç, "Fala inanma falsız kalma. Son günlerin esprisi ise anketlere inanma anketsiz kalma" dedi.


Babadağ ilçesinde bir kermesi de ziyaret eden Bakan Koç, burada alışveriş yaptı. Bakan Koç daha sonra Hisar Köy'e geçerek tarihi bölgelerde incelemelerde bulundu. Koç ve beraberindeki heyet, ardından Sarayköy ilçesine geçti. Turizm açısından bu yılın verimli geçeceğini söyleyen Koç, "Deniz turizmini ihmal etmeden, sağlık turizmini, kış turizmini ayağa kaldırmamız gerekiyor. Biz 2023 yılında Türkiye'ye 55 milyon turist bekliyoruz. Bunu yapabilecek hem kültürel hem de tabiat varlıklarımız var. Seçimin yaz ayına rastlaması nedeniyle gereken çalışmaları yaptık. Ödeme yapıp, yer ayırtan turist sayısı Mayıs ayı başında 350 bini geçti" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 11:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?