19
Mayıs
2024
Pazar
BAKLAN - DENİZLİ

İmam Hatip Lisesi fabrika oldu

Denizli'nin Baklan İlçesi'nde Baklan İmam-Hatip Lisesi'ni Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan İmam-Hatip Lisesi, öğrenci kalmayınca tekstil fabrikasına dönüştürüldü.
Baklan'da 1979 yılında temeli atılan lise, 1990 yılında öğretime açıldı.

Lisede ilçe merkezi ile çevre köylerden öğrenciler öğrenim görüyordu. Ancak, 2000 yılında çok az sayıda öğrenci kayıt için başvurunca okul kapatıldı. Öğrencilerin azalması sebebiyle okulu mecburiyetinde kaldıklarını belirten Baklanlı Nadir Demirdöğer, Halil Alptekin ve Baklan İmam-Hatip Lisesi'nden 1999 yılında mezun olan Ramazan Buğday, "İmam-Hatip Lisesi kapanmadı.

Öğrenci kalmayınca buradaki 3-5 öğrenciyi çok programlı liseye kaydırdık. Dernek yönetimi de lağvolunca okul Hazine'ye kaldı ve 3-4 senedir atıl bir vaziyette yıkılmayı bekliyordu. Baklan Belediye Başkanı Ayhan Demirdöğer ile rahmetli Vali Recep Yazıcıoğlu'nun gayretleriyle binayı yıkılmaktan kurtarmak ve Baklan'a iş sahası açmak için Atakom Tekstil'in sahibi Salih Özdemir ile görüşülerek buraya tekstil fabrikası kuruldu.

Burası Baklanlılar için bir kurs yeri oldu. 'İmam hatip lisesi kapatılıp da yerine fabrika kuruldu' denirse yanlış olur. Belediye Başkanı Ayhan Demirdöğer ile merhum Vali Recep Yazıcıoğlu'na teşekkür etmek lazım, yıkılmak üzere olan bir okulu fabrika yaparak kurtardılar" dediler.
Denizli Valisi Gazi Şimşek de, Baklan İlçesi'nde yaptığı inceleme gezisi sırasında ilk olarak, Atakom Tekstil Fabrikası'nı gezerek inceleme yaptı.

Sanayinin ilçelere yayılması gerektiğini belirten Vali Gazi Şimşek, ilçe ve belde belediye başkanlarına çağrıda bulunarak, "Tekstil ve sanayicilere yer gösterin, yardımcı olun, tekstil fabrikalarını ve sanayiini ilçelere taşıyalım. Hem beldenizdeki ve ilçenizdeki işsizlere iş imkanı bulmuş olursunuz, hem de sanayici ve tekstilciler işçi sıkıntısı çekmez" dedi.

5 ay önce kurulup faaliyete geçen Atakom Tekstil Fabrikası'nda 140 işçinin çalıştığını ve 100 tane eve de tekstil makinası kurulduğunu, evlerde dokuma yapıldığını belirten Vali Gazi Şimşek, kurulan tekstil fabrikasının ayrıca ilçe halkına kurs verdiğini bildirdi. Vali Gazi Şimşek, fabrika sahibinin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Tekstil fabrikasının 330 bin Euro'luk bir yatırımla otomasyon sistemine geçeceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 23:50:52
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 12:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
huriye sarıteke IP: 85.100.234.xxx Tarih : 19.02.2006 15:48:50
teprik ederim böyle insanları gercekten okul kapatılmadı kapatılan okul yıkılmak üzereydi fabrika kurarak binayı hayata geçirdiler.ilk işçilerinden biride bendim makinanın m sini bilmezken ovarlokcu oldum şu anda orda degilim ama istedigim zaman tekstilde iş bulabilirim yani meslek ögrettiler teşekkür ederim fabrikayı kuranlara birde birçok insana iş imkanı sagladı keşike her insan bu kadar duyarlı olsa işallah bunun devamı gelir güzel baklanım bir adım daha ilerler bakalan halkınada birşey demek istiyorum elinizdekin kıymetini bilin sakın kapan masına izin vermeyin