31
Mayıs
2024
Cuma
BOZKURT - DENİZLİ

8 Mart hatırası

Denizli'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen törende, kendi alanlarında başarılı olan kadınlar ödüllendirildi.

 

8 Mart 2007


Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi tarafından Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen Kadınlar Günü kutlamalarına Denizli Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören öncesi salondaki tüm kadınlara karanfil dağıtan Belediye Başkanı Zeybekci, kadınların gününü kutlayarak, "Belediye başkanı olarak bu üçüncü Kadınlar Günü'nü kutlamam. 3 yıldan beri değişen tek şey, salondaki kadınların daha fazla katılım sağlaması oldu. Maalesef 3 yılda değişen tek şey bu. Söylenen sözler ve hamasi nutuklar değişmiyor. Ama kadınların bu tür etkinliklere katılımının fazla olması, yapacakları mücadelelerde biraz daha kararlı hale gelmiş olmalarını gösterir. Bu da bizi sevindirir. Öncelikle partilerdeki kadın kollarını iptal edelim. Partilerde erkek kolları var mı ki kadın kolları oluyor? Madem ki kadınları bir yere getirmek ve eşitlik istiyoruz, önce buradan başlayalım" dedi.


Etkinlikte Bozkurt Açık Ceza İnfaz Kurumu hükümlülerinden oluşan tiyatro grubu, "Paslı Umutlar" adlı tiyatro eserini sahneledi. Kadın mahkumların sergilediği oyun sırasında, salonda bulunan bazı kadınlar gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Altın Kadın Ödülleri dağıtıldı. Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi tarafından adaylar arasından daha önce yapılan oylamada belirlenen kadınların ödülleri alkışlarla verildi. "Farklı meslek" dalında en başarılı kadın seçilen Şemsi Duman'ın ödülünü Vali Yardımcısı Mustafa Güney, "iş kadını" dalında en başarılı isim seçilen Fatma Eren'in ödülünü Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, "sanat" dalında en başarılı kadın seçilen Arife Yılmaz'ın ödülünü ise Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın verdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 17:46:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?