17
Mayıs
2024
Cuma
BOZKURT - DENİZLİ

Bozkurt'ta hatlar karıştı

Bozkurt Trafik Komisyonu’nun aldığı kararla, 9 aydır kullandıkları İnceler-Denizli hat güzergahları değiştirilen İnceler Birlik Taşıyıcılar Kooperatifi, güzergahlarının eski haline getirilmesi için İdari Mahkemeye başvuracak.

Bozkurt Trafik Komisyonu kararı gereğince İnceler-Denizli arasında sefer yapan İnceler Birlik Taşıyıcılar Kooperatifi’nin güzergahı değişti. İnceler-Cumalı-Bozkurt-Denizli olan yol güzergahının, İnceler-Bozkurt dışı-Denizli olarak değiştirmesine tepki gösteren birlik üyeleri, Bozkurt Kaymakamlığı’na ve valiliğe başvurdu. Kaymakamlıktan ve valilikten kararın değiştirilmeyeceğini öğrenen üyeler, güzergahlarının eski haline getirilmesi için İdari Mahkemeye gidecek.

İnceler Birlik Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ömer Çemen, güzergahlarının değiştirilmesiyle birlikte kendi köyleri olan Cumalı’ya giremediklerini, bu durumun hem vatandaşları hem de hat minibüsü şoförlerini mağdur ettiğini söyledi. İnceler-Denizli arasında 8 araçla hizmet verdiklerini belirten Çemen, "Cumalı güzergahının bize geri verilmesini istiyoruz. Bunun için 200 imza toplayıp Bozkurt Kaymakamı’na verdik; ama fayda etmedi. Zaten araçlarımız borçlu durumda, şimdi daha kötü duruma geldik" dedi.

Cumalı Köyü’nden Şerife Demirtaş adlı vatandaş ise, "Cumalı’dan önceden birlik arabaları da geçiyordu. Denizli’ye rahatça gidebiliyorduk; ama şimdi sadece kooperatif araçları geçtiği için bazen araçlar dolu oluyor, bazen de birlik yanlısıyız diye bizi arabaya almıyorlar. Uzun süre araç beklemek zorunda kalıyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 11:16:08
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 12:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?