18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇAL - DENİZLİ

Tarihi zenginlikler turizme açılıyor

Çal İlçesi’nin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini turizme kazandırmak amacıyla yapılan inceleme gezisine, Vali Gazi Şimşek ile birlikte Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal, Çal Kaymakamı Baha Başçelik, Bekilli Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz, Akkent Belde Belediye Başkanı Ali Karakoç, Hançalar Belde Belediye Başkanı Hüseyin Köşker, Denizler Belde Belediye Başkanı Yüksel Topal, Bekilli Belediye Başkanı Yaşar Halil Yiğit, Süller Belde Belediye Başkanı Osman Saruhan, Balandı Köyü Muhtarı Tayfun Uçar ve basın mensupları katıldı.


Vali Gazi Şimşek; Çal Lisesi’ndeki karşılama töreninin ardından tarihi Necip Ağa Evi’nde, Bahadırlar Apollon Legrmenos Tapınağı arkeolojik kazı alanında, Şapçılar Kayı Pazarı Kırık Minaresi’nde ve Büyük Menderes mevkiindeki Kısık’ta inceleme yaparak bilgi aldı. Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal, inceleme gezisi sırasında Vali Gazi Şimşek’e tarihi eserler hakkında bilgi verdi. Vali Gazi Şimşek, tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılacağını ve yıkılmak üzere olan binaların restore edilip, inanç turizmine açılacağını belirterek, "Bize miras kalan bu tarihi eserlere sahip çıkacağız. Gereken ne ise yapılacak. Bu bölgeyi hareketlendirip yerli ve yabancı turistlerin gelmesini sağlayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2004 Çarşamba 12:22:35
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 13:44:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sefa AKBAŞ IP: 85.97.46.xxx Tarih : 3.10.2005 15:35:42
Kayı Pazarı yada Kırık Minare olarak nitelendirilen ve tarihte çok önemli bir yeri olan bu yöre ile ilgili olarak pek fazla araştırma yapılmadan bilgi geçilmiş olduğunu gördük. Tarihsel anlamı oldukça önem arz eden bu yöre ile ilgili olarak lütfen daha geniş bilgi!..