30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇAL - DENİZLİ

Valinin gezisi

İlçe gezilerini sürdüren Denizli Valisi Hasan Canpolat, Baklan, Çal ve Bekilli ilçelerinde incelemelerde bulundu.

7 Mart 2007


Denizli İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemal Temizöz, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ali Ulvi Örmeci ve daire müdürlerinin de katıldığı ziyaretlerin ilki Baklan İlçesi'ne yapıldı.

Baklan Kaymakam Vekili ve Çivril Kaymakamı Mustafa Kılıç'tan ilçe ile ilgili bilgilerin alınmasının ardından bir kıraathaneye giden Vali Canpolat ve beraberindeki heyet, burada vatandaşlarla sohbet etti.

Hüsamettin Tuyji Çok Programlı Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilere kitap hediye eden Vali Hasan Canpolat'a Kaymakam Mustafa Kılıç tarafından brifing verildi. Daha sonra Çal İlçesi'ne geçen Vali Canpolat ve beraberindeki heyete Belediye Başkanı Hasan Gündüz tarafından bilgi verildi.

Kısık Kanyonu'nun turizme kazandırılması yönünde proje çalışmalarının halen sürdüğünü ve bu konuyu çok önemsediklerini belirten Vali Canpolat, "Çal İlçemiz verimli topraklar üzerinde kurulmuş bir ilçemiz. Ana geçim kaynağı olan tarımı geliştirirken turizm yönünü de ihmal etmememiz gerekir. Kısık Kanyonu'nu turizme kazandırma yönündeki çalışmalarımız sürüyor. Bu konuyu hayata geçirmek için her türlü desteği veriyoruz" dedi. Vali Canpolat, restore edilmesi düşünülen İbrahim Çallı Evi ve Çökelez Evi'nde de incelemelerde bulunarak belediyenin istimlak çalışmalarını bitirmesinden sonra hemen restorasyon çalışmalarına başlanması konusunda ilgili birimlere talimat verdi.


Vatandaşlarla da bir araya gelen Vali Canpolat, özellikle üzüm ihracatı konusunda yaşanan sıkıntılar konusunda bilgi aldı ve sıkıntıların çözümü konusunda her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.


Bekilli İlçesi'nde de incelemelerde bulunan Denizli Valisi Hasan Canpolat ve beraberindeki heyet, özellikle vatandaşlarla sık sık bir araya gelerek onlarla sohbet etti. Bekilli Meslek Yüksek Okulu ve Bekilli Belediyesi'ni ziyaret eden Vali Canpolat, Belediye Başkanı Yaşar Halil Yiğit'ten belediyenin çalışmaları ve sorunları hakkında bilgi aldı.


Vali Canpolat daha sonra Belediye Düğün Salonu'nda muhtarlar ve belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Bekilli Kaymakam Vekili ve Çal Kaymakamı Hasan Şıldak tarafından verilen brifingin ardından belediye başkanlarının ve muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Canpolat, bu ziyaretlerin sonraki zamanlarda da süreceğini belirterek, "İlçelerimizi tanıma gezileri yapıyoruz. Bu geziler ışığında ilçelerimizin sorunları konusunda bir şablon oluşturuyoruz. Gezilerimiz gelecek dönemde de sık sık tekrarlanacak. Sorunları yerinde görme konusundaki çabalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızla daha sonraki zamanlarda da sık sık bir araya gelerek sorunların çözülmesi konusundaki çalışmalarımızı arttıracağız" dedi.


Vali Canpolat ve yanında bulunan heyet son olarak Bekilli Emniyet Amirliği ve Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 13:18:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?