20
Mayıs
2024
Pazertesi
SARAYKÖY - DENİZLİ

Eyemci işçilere İsveçli desteği

Denizli'nin Sarayköy ilçesindeki Akça Holding'e bağlı Menderes Tekstil AŞ'den işten çıkartılan 10 işçinin, 27 gündür Teksif Sendikası üyeleriyle fabrika önünde sürdürdüğü eyleme İsveç'ten gelen iki akademisyen de destek verdi.
İlgili Haberler

İsveç Stockholm Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bjorn Beckman ile İnsan Coğrafyası bölümünden Doç. Dr. Gunilla Andre, fabrika karşısında bulunan boş araziye kurdukları çadırda eylemlerini sürdüren işçileri ziyaret etti.

Prof. Dr. Beckman, Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) ile bağlantı kurduklarını ve mücadeleye destek vermek için Denizli'ye geldiklerini bildirdi.

Kamuoyunun konudan haberdar edilmesine katkılarının olabileceğini dile getiren Prof. Dr. Beckman, ''Menderes Tekstil, İsveç'in çok ünlü bir markası olan IKEA için üretim yapıyor ve biz İsveçli müşteriler olarak biliyoruz ki IKEA, işçi haklarına saygı duyulmasını istiyor. Ancak görüyoruz ki burada böyle bir saygı duyulmuyor. Biz bunu kendi kamuoyumuzla paylaşmak istiyoruz ve paylaşacağız'' dedi. (AA)

aa
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 10:35:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SarayköyLü IP: 78.176.210.xxx Tarih : 19.11.2008 20:03:59

Selam Bir SarayköyLü oLarak orada eyLem yapanları Kınıyorum.Akça Holding Menderes TekstiL 4 Bin Kişiye ekmek vermektedir yıLLardan beri Aileride katarsak 12 bin kişi yapar Allah Razı Olsun RahmetLi Osman Beyin Toprağı Bol olsun.Teksif Sendikası Bu kadar Cok işçiyi düşünüyosa Madem Denizliye Gitsinler Kaç aydan Beri maaaş Alamayan işçilerimize Yardımcı oLsunlar.Menderes Tekstil maaaşınıda İkramiyesinide işcilere Gününde Öder.Eylem Yapan akadaşlara Sesleniyorum Yanlış yerdeler Bir an önce Buna son vermeleri Gerekir. SarayköyLü.h.s