20
Mayıs
2024
Pazertesi
SARAYKÖY - DENİZLİ

İlk toprak haritası

Denizli Valiliği ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Türkiye'de ilk olarak bir ilin tamamının toprak haritası çıkartılması konusunda anlaşmaya varıldı.

6 Haziran 2007


Denizli Valiliği toplantı salonunda yapılan protokol törenine Denizli Valisi Dr. Hasan Canpolat, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Şükrü Boylu, Denizli Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Denizli Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli Bayındırlık İl Müdürü Kasım Kayıhan, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan Karaca ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Toprak Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gönül Aydın katıldı.

Törende konuşan Denizli Valisi Hasan Canpolat, hem Denizli, hem de Türkiye için çok önemli bir çalışma gerçekleştirileceğini belirterek, "Uzun süredir üzerinde durduğumuz toprak haritası konusundaki çalışmalar protokolün imzalanması ile resmi olarak başlamış olacak. Bu çalışmayı İl Özel İdaremiz ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi birlikte yürütecekler ve Tarım Müdürlüğümüz de çalışmanın koordinasyonunu yapacak. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'ne bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Üniversitelerimiz bulundukları illerin yanı sıra bulundukları bölgeye de hizmet etmelidirler. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi bunun güzel bir örneğini sergiliyor. Bu proje Denizli'de toprak haritasının ve ürün deseninin ortaya çıkarılması ve üreticilerimize tek tek ne ürün dikeceklerinin bildirilmesini amaçlıyor. Aşamalı olarak bütün Denizli'nin toprak haritası çıkarılmış olacak. Dolayısıyla hem toprak kanununun emri yerine getirilmiş olacak hem de Denizli için önemli bir adım atılmış olacak. Yapılacak bu çalışma, elimizde sağlıklı ve ayrıntılı bir envanterin olması açısından oldukça önemli. İlk olarak Baklan Ovası'ndan başlanarak Denizli'nin tamamının toprak haritası çıkarılacak. Bir ilin tamamının toprak haritasının çıkartılması Türkiye'de ilk olarak yapılan bir uygulama. Emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ediyorum " dedi.


Adnan Menderes Üniversitesi Toprak Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Gönül Aydın, toprak haritasının çıkarılması aşamasında yapılacak çalışmalar, Aydın'da yapılmış olan çalışmalar ve haritanın çıkartılması sonrasında ortaya çıkacak sonuçlar hakkında slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.

Yapılan sunumun ardından, Denizli Valisi Dr.Hasan Canpolat ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Şükrü Boylu tarafından "Denizli İli Topraklarının Detaylı Temel Toprak Etüd ve Potansiyel Arazi Kullanım Haritalarının Hazırlanması Projesi" protokolü imzalandı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 13:30:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?