19
Mayıs
2024
Pazar
SARAYKÖY - DENİZLİ

Şifalı sularda tedavi imkanı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Merkezi Ana Bilim Dalı ve Umut Termal Otel arasında fizik tedavi, hidroterapi, kaplıca ve rehabilitasyon tedavisi anlaşması imzalandı.

Sarayköy ilçesinde bulunan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1.5 yıl önce tatilini geçirdiği Umut Termal Otel'de düzenlenen imza törenine, Vali Yavuz Erkmen, Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Fazıl Ardıç, Sarayköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Sarayköy Belediye Başkanı Orhan Karaköse, PAÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Ardıç, Umut Termal Otel sahipleri Kadir Başoğlan ve Ahmet Başoğlan, TCD Company Avusturya Temsilcisi Ramis Doğan ve davetliler katıldı.

Umut Otel sahibi Ahmet Başoğlan, Yaklaşık 8 yıldır Denizli turizmine hizmet verdiklerini söyleyerek, insan odaklı üretim yaptıklarını, insanların yaşantılarını aktif olarak sürdürebilmeleri için nitelikli kaplıca tesislerine olan ihtiyacın her zamankinden daha etkin hale geldiğini söyledi. TCD Avusturya Temsilcisi Ramiz Doğan, Türkiye'de termal su kalitesinin yüksek olduğunu, termal otellerin suya girip çıkma ağırlıklı olarak kaplıca faaliyeti yürüttüklerini söyleyerek, bu
konuda eğitimli personelin az olduğunu vurguladı.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, üniversite olarak bir araştırma üniversitesi olmak istediklerini belirterek, "Bölgeye katkıda bulunmak için kurumlarla işbirliği yapıyoruz. Umut Termal Otel ile yapılan anlaşmayla güzel bir sinerji oluştu" dedi.

Termal turizminin ciddi bir sektör olduğunu belirten Aydın Vali Vekili Celal Ulusoy, bu konuda önemli eksikliklerin bulunduğunu ancak zamanla bu eksikliklerin giderileceğini, Türkiye'nin doğal kaynakları ile dünyada benzeri az olan bir ülke olduğunu söyleyerek yapılan anlaşmanın güzel bir örnek teşkil edeceğini söyledi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise Denizli'ye yılda 2 milyon turistin geldiğini belirterek, "Denizli'de turizm sadece Pamukkale ile sınırlı değil. Termal turizm bugüne kadar belli bir aşamaya geldi. Sağlık turizminde biz Denizli'yi Türkiye'nin en önemli merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu konuda olumlu gelişmeler var. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Denizli'yi jeotermal konusunda pilot İl seçti. Avrupa'da örnekleri olduğu gibi termal kent olmak istiyoruz. Tüm amacımız bu. Bu sayede insanlar hem tedavi amaçlı gelecek hem de, yeşil alanları, alışveriş yerleri jeotermal suyla yapılan seracılıktan yararlanacaklar" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Yavuz Erkmen, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Fazıl Ardıç ve Umut Otel Sahibi Kadir Başoğlan tarafından protokol imzaladı. İmzalanan protokolün ardından davetliler tedavi alanlarını gezdi.

Protokol ile kaplıca tedavisi ihtiyacı olan hastalar Umut Termal Otel'de tedavi görebilecek.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 16:40:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hakan erken IP: 194.27.107.xxx Tarih : 5.10.2009 11:36:17

harbiden helal olsn otel sahibi kadir başoğlan a çok güzel bi otel yapmakla kalmayıp bölgemizin isminide hertaraflara duyurdu.. teşekkürler herşey için