5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

1 TL at cebini şarj et

1 TL AT CEBİNİ ŞARJ ET

Teknoloji ilerledikçe insan hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Özellikle otogarlarda bulunan mobil şarj hattı vazgeçilmez iletişim aracı olan cep telefonlarını acil şarj etmek için fazlasıyla tercih ediliyor.

İhtiyaca yönelik hareket etmesini bilen firmalar 1 TL ile bile para kazanmanın yolunu bilerek vatandaşlara hizmet sunuyor. Günlük yaşamın vazgeçilmez unsurlarından olan cep telefonları, şarj süresince ihtiyaca yönelik kullanılabiliyor. Ancak hazırlıksız olarak yakalanıldığı takdirde tüm işlevini yitiriyor. Durumun analizini yapan firmalar hayatımızı kolaylaştıran cep telefonlarının şarjı konusunda bir çalışma başlatarak mobil şarj sistemini hizmete sundu. Özellikle yolculuklarda sıkıntı oluşturan şarj

bitiminin imdadına; şoklatılmış olarak verilen enerji ile 1 TL karşılığında mobil şarj sistemi yetişmiş oldu. Böylece hem 1 TL gibi düşük bir rakamla para kazanmanın yolu açılmış oldu hem de vatandaşa hizmet amacı oluşturuldu.

İzmir Şehirlerarası Otobüs ve Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi (İZOTAŞ)'ta da hizmete sunulan sistemde aynı anda 10 farklı telefon şarj edilebiliyor. Yolcular ve personel tarafından kullanılan sistemin tabiri caizse imdada yetiştiğini ifade eden Fırat Yanık isimli vatandaş, "İyi ki böyle bir sistem var. Telefonumun şarjı bitti. Hazırlıksız yakalandım. Yanımda şarj cihazım olmadığı için 1 TL ile telefonumu 10 dakikada şarj edebiliyorum" dedi.

İZOTAŞ içerisinde ulaşım firmalarında çalışan personel için de bunun büyük kolaylık sağladığını söyleyen Yusuf Canpolat isimli firma çalışanı ise, şöyle konuştu: "Bu sistem gerçekten büyük kolaylık sağlıyor. Çünkü otogarda çalışan biz personel içinde her an her dakika telefonumuzun açık olması şart. Bazen buraya gelerek telefonumuzu şarj edebiliyoruz.10 dakikada şoklatılmış enerji sayesinde yaklaşık iki saatlik süre ile telefonumuzun şarjını kullanıyoruz."

1 TL AT CEBİNİ ŞARJ ET
1 TL AT CEBİNİ ŞARJ ET
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 10:35:05
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 13:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?