5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

10 aylık bebek 20 kilo

ELİFNAZ DERDİNE ÇARE ARIYOR

Filiz ve Ercan Akgıran çiftinin ikinci çocuğu olan Elifnaz görünümüyle herkesi şaşırtıyor. Henüz 10 aylık olan ve 20 kilo ağırlığına ulaşan ElifNaz'ın hızla artan kilo sebebine karşın doktorlar teşhis koyamıyor. Annesi Filiz Akgıran; "Su içse yarıyor, iştahı çok yerinde. Doyurmak da güçlük çekiyorum" dedi.

İzmir'in Balçova ilçesinde, 9 Eylül 2009 doğumlu olan ElifNaz kilosuyla görenleri şaşkına çeviriyor. Henüz 10 aylık olan ve 20 kilo ağırlığında olan ElifNaz'ın hızla kilo artışının sebebine tıp literatüründe teşhis konulamadı. Sezaryen doğumla dünyaya gelen ElifNaz akranlarına oranla iki kat ağırlıkta olması sebebiyle beslenme konusunda oldukça sorun yaşıyor. Doğduğunda 3.5 kilo olan ElifNaz'ın ikinci ayından sonra hızla kilo almaya başladığını söyleyen annesi Filiz Akgıran; şöyle konuştu: "ElifNaz

normal kiloda dünyaya geldi. Doğuştan sadece guatr teşhisi kondu kendisine. Onun dışında herhangi bir sağlık problemi yoktu. 4.'üncü ayına kadar anne sütü ile beslendi. Daha sonra mama takviyeli beslenmeye geçtik. 6.'ıncı aydan sonra da normal yemeklerden beslenmeye başladı."

Gitmedikleri doktor kalmadığını anlatan Akgıran, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak hiçbir teşhis koyamıyorlar. Gerekli tetkikler yatırmak istediğimiz zaman kan almak için damar dahi bulamıyorlar. Doktorlar da gördüğünde şok oluyor. Doktor kontrolünde perhize başlamıştık. Ancak ElifNaz'ı doyurmak da güçlük çektiğim için perhizi yarıda bırakmak zorunda kaldık. Bebeğim su içse yarayan bir vücuda sahip. Bir an önce sağlıklı görünümüne kavuşmasını istiyorum. Bu konuda da doktorların bize yardımcı olmasını istiyoruz."

REKLAM TEKLİFLERİ YAĞIYOR

Kızının sevimli ve sempatik görünümünden ötürü birçok şirketten reklam teklifi aldıklarını söyleyen Filiz Akgıran; şunları söyledi: "ElifNaz için reklam teklifleri geliyor. Ancak kızımın sağlığı her şeyden önde geliyor. Sağlıklı bir bebek bedenine sahip olduktan sonra teklifleri belki değerlendirebiliriz." Bebeğinin kilolu olmasından ötürü oldukça zorlandığını açıklayan Akgıran; "Onu taşımak çok zor. Sürekli kucak istiyor. Kendisi ile ilgilenilmesine ise bayılıyor. Kızımla ilgilenmekten mamasını dahi hazırlamakta sıkıntı yaşıyorum" dedi.

ELİFNAZ DERDİNE ÇARE ARIYOR
ELİFNAZ DERDİNE ÇARE ARIYOR
ELİFNAZ DERDİNE ÇARE ARIYOR
ELİFNAZ DERDİNE ÇARE ARIYOR
ELİFNAZ DERDİNE ÇARE ARIYOR
ELİFNAZ DERDİNE ÇARE ARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 10:08:04
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 11:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?