5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

10’uncu semt merkezi Asansör’e

10’UNCU SEMT MERKEZİ  ASANSÖR’E

Birçok tarihi yapıyı günümüze kazandıran Konak Belediyesi, Asansör semtinde kamulaştırılan tarihi binayı restore etmeye hazırlanıyor.

Restore edilecek bina, çalışmaların tamamlanmasının ardından semt merkezi olarak Asansör semtinde yaşayan vatandaşlara hizmet verecek.

Birçok kültürel varlığı yenileyerek kent kültürüne kazandırdıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yenilenen bu tarihi yapıları gelecek kuşaklara kültürel miras olarak aktaracaklarını belirtti.

Bu güne kadar birçok tarihi yapıyı Konak’ta gün yüzüne çıkardıklarını ifade eden Başkan Tartan, “Tarihi Asansör’e sadece yüz metre uzaklıkta tarihi bir yapının kamulaştırma çalışmalarını tamamladık. 269 Sokak’ta yer alan 3 katlı binanın projeleri, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü tarafından hazırlanmaya başlandı.Projenin tamamlanmasının ardından restorasyonu gerçekleştirerek, vatandaşların eğitim göreceği semt merkezi haline dönüştüreceğiz. Semt merkezinde meslek edindirme kurslarının yanı sıra çocukların etüt yapacağı derslikler de yer alacak” dedi.

Hazırlanan proje, Anıtlar Kurulu’na gönderilecek. Anıtlar Kurulu’nun onay vermesinin ardından İl Özel İdaresi’ne başvurulacak. İl Özel İdaresi’nde biriken fonlardan restorasyonun yüzde 80’i karşılanacak.

10’UNCU SEMT MERKEZİ  ASANSÖR’E
10’UNCU SEMT MERKEZİ  ASANSÖR’E
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 09:48:01
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 13:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?