5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

11 yıldır imza bekliyor!

ÖDEMİŞ'İN ÇÖP SORUNU BAŞKANI İSYAN ETTİRDİ

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin Çöp deponi alanı projesinin 11 yıldır imza beklediğini belirtip isyan etti.

İzmir'in Ödemiş İlçesi Belediye Başkanı Bekir Keskin, çevreci gazeteci İbrahim Irmak'a 1999 yılında tahsis edilen çöp deponi alanına hala izin verilmediğini söyledi.

Ödemiş havzasının çöplerinin deponi alanın izinlerinin tamamlanamadığı için, vahşi bir şekilde tarım alanlarına gömüldüğünü belirten Başkan Keskin,"Resmen doğa katliamı var. Çöpleri ayrıştırmadan kamyonlara yükleyip tarlalara döküyoruz sonra da üstüne toprakla örtüyoruz. Oradan sızan kirlilik ve çürüyen pillerden yeraltı sularına karışan civa, nikel, kadmiyum gibi elementler yüzbinlerce ton suyu içilemez hale getiriyor. Çöplerin vahşi depolanması tüm belediyelerin ortak sorunu. Bu soruna acilen çözüm bulunmalı" dedi.

 

BÜROKRASİ ÇARKLARINA TAKILDIK

Çöp deponi alanı için İzmir İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün 11 yıl önce Türkönü köyünde 90 bin metrekare alan tahsis ettiğini ancak 11 ayrı kurumun vermesi gereken zincirleme izinlerin bürokrasi yüzünden tamamlanamadığını söyleyen Başkan Keskin, bu sorunun bir an önce çözülüp vahşi depolamanın durdurulması gerektiğini belirtti. Ödemiş'te vahşi depolama yaptıkları Babuççu Gölü mevkiindeki 35 bin metrekarelik alanın da dolduğunu yeni çöp dökecek yer aradıklarını belirten Başkan Keskin, İzmir Valisi Cahit Kıraç'tan, İzmir İl Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Tatar'dan, Anıtlar Kurulu'ndan bu konuyla ilgili tüm kamu kuruluşlarından acil destek beklediğini söyledi. Başkan Keskin, "Çöp deponi alan için Bergama tesislerini gezdik aynısını biz de burada kuracağız. Bunun için havzadada 3 transfer istasyonlarının yerini bile tespit ettik. Devletten para değil izin istiyoruz. Havzanın çöp sorununu kökten çözecek proje, bürokrasinin çarkları arasına sıkışıp kaldı. 11 yıldır kangren olan yarayı iyileştirmek istiyoruz" dedi.

ÖDEMİŞ'İN ÇÖP SORUNU BAŞKANI İSYAN ETTİRDİ
ÖDEMİŞ'İN ÇÖP SORUNU BAŞKANI İSYAN ETTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 18:00:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?