5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

111. iyilik meleği; Türkegül Kocaoğlu

111. İYİLİK MELEĞİ TÜRKEGÜL KOCAOĞLU

İyilik Bankası olarak anılmaya başlanan derneğin amacı ve faaliyetlerinin örnek olması gerektiğini vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, Tıp Fakültesi’nde okuyan bir kız öğrenciye burs verecek

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eşi Birsen Şenol’un başkanlığını yaptığı Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği’nin 111. üyesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu oldu. Gaziemir’e yaptığı ziyaret sırasında adı ‘İyilik Bankası’na çıkan derneğin çalışmaları ve hedefleriyle ilgili ayrıntılı bilgi alan Dr. Türkegül Kocaoğlu, bir öğrenciye burs verebileceğini söyledi.

Daha önce verdiği bursla bir tıp fakültesi öğrencisi ile bir meslek lisesi öğrencisini mezun ettiğini söyleyen Bayan Kocaoğlu, İyilik Bankası aracılığıyla vereceği burs için özel bir istekte bulundu. Dr. Türkegül Kocaoğlu, “Daha önce burs verdiğim öğrencilerin ikisi de erkekti. Bu kez tıp fakültesinde okuyan bir kız öğrenciye burs vermeyi isterim. Başvurular arasında böyle bir kız öğrencimiz varsa bursun ona verilmesini tercih ederim” diye konuştu.

Türkiye’nin içinden geçtiği zorlu ekonomik süreçte yardımlaşma ve dayanışmanın öneminin daha da arttığına vurgu yapan Bayan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği adı altındaki bu organizasyonu tüm belediyelerin örnek almasını istiyorum. Bu çok önemli bir sosyal proje hakkında bilgi sahibi olmaktan mutluluk duydum”

BURS TERCİHİ DE YERİNİ BULDU

Bayan Kocaoğlu’nun ziyaretinin ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un düzenlediği halk gününe katılan Şaban Öznur isimli bir baba, iki çocuğunun üniversitede okuduğunu söyleyerek burs talebinde bulundu. Şaban Bey, oğlunun makine mühendisliği son sınıfında okuduğunu, kızının da geçen yıl tıp fakültesini kazandığını söyleyerek, “İkisinin öğrenim masrafını karşılamakta güçlük çekiyorum” dedi. Bürokratların bilgilendirmesi üzerine Başkan Şenol tarafından Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği’ne yönlendirilen Şaban Öznur’un kızına, Türkegül Kocaoğlu’nun sağlayacağı bursun verilmesi kararlaştırıldı.

HAYIRSEVERLERE BURS ÇAĞRISI

Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol da, ilçede yaptıkları çalışma sonucu 557 öğrencinin burs, 13 bin 437 ilköğretim, 5 bin 737 lise öğrencisinin kırtasiye yardımına ihtiyaç duyduğunu hatırlatarak; “Yeni bir dernek olmamıza rağmen üye sayımız hızla artıyor. Giyimden yakacağa, gıdadan ev eşyasına kadar yardımlarımız sürüyor. Maddi olanakları bulunan herkese ihtiyacı olan öğrencilerimize burs verme yönünde çağrıda bulunuyoruz. İnsana yapılacak yatırım en değerli yatırımdır. Dernek olarak yeterli güce ulaştığımızda bir kız öğrenci yurdu da yapmak istiyoruz” dedi.

111. İYİLİK MELEĞİ TÜRKEGÜL KOCAOĞLU
111. İYİLİK MELEĞİ TÜRKEGÜL KOCAOĞLU
111. İYİLİK MELEĞİ TÜRKEGÜL KOCAOĞLU
111. İYİLİK MELEĞİ TÜRKEGÜL KOCAOĞLU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 13:32:02
Güncelleme :6 Mart 2010 Cumartesi 15:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?