26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

18 yıllık çocuk özlemleri sona erdi

İzmir Valiliği tarafından başlatılan Koruyucu Aile Hizmeti Kampanyası için tanıtım filmi çeken Osman Ekrem Korkmaz'ın 18 yıllık evlat hasreti sona erdi. Film çekimleri boyunca İzmir'de çocuk yurtlarını gezen Osman Ekrem Korkmaz ile eşi Filiz Korkmaz, Karşıyaka Çocuk Yurdu'nda kalan minik Bahar'ın koruyucu ailesi oldu. 

İzmir Valiliği'nce yürütülen Koruyucu Aile Hizmeti tanıtım kampanyasında görev alan yönetmen Osman Ekrem Korkmaz, yurtta kalan üç yaşındaki Bahar'ın koruyucu ailesi olmaya karar verdi. Eşi Filiz Korkmaz ile 18 yıldır evli olan ve çocuk sahibi olamayan Osman Ekrem Korkmaz, tanıtım filmleri için İzmir'de yurtları gezdiklerini ve daha önce hiç düşünmedikleri halde bir çocuğun koruyucu ailesi olmaya karar verdiklerini belirtti. 18 yıllık beraberliklerinde çocuksuz yaşamaya alıştıklarını, ancak tanıtım filmi çekimlerinin hayatlarında çok şey değiştirdiğini ifade eden Osman Ekrem Korkmaz, "Biz bu hayata alışmıştık ama bir şans oldu. Sosyal Hizmetler Kurumu bizden sosyal sorumluluk çerçeveli bir proje istedi. Uzun bir çalışma oldu. Filmi teslim ettikten sonra bizim koruyucu aile olabilmemiz için neyimiz eksik diye düşündük ve bir çocuk almaya karar verdik" dedi. 

15 gün içinde başvurularına cevap geldiğini ve Bahar'ı yurttan aldıklarını ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu: "Bahar eve geldiği ilk hafta neredeyse hiç gülmedi. Ama bir haftadan sonra kendi odasına ve bize alıştı. Bizi kendi annesi babası gibi benimsedi. Bu süreç bizim için çok güzel oldu." Bahar'ın eve gelişiyle hayatlarında çok şey değiştiğini anlatan Osman Ekrem Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Benim için eskiden eve gitmek çok cazip değildi. Eşim çalışıyor ve çoğu kez yemeği dışarıda yerdik. Ama şimdi eve gelip Bahar'la birlikte yemek yemek, uyumak, onunla vakit geçirmek çok güzel." Koruyucu aile olmayı düşünenlere hiç beklememelerini öneren Osman Ekrem Korkmaz, sadece çocuğu olmayanlar için değil çocuklarını büyütüp yetiştirmiş olan aileler için de koruyucu aile hizmetinin uygun olduğunu belirtti. 

Minik Bahar ile birlikte anneliği tadan ve bu nedenle işini bırakan Filiz Korkmaz ise, "Belli bir yaştan sonra iş hayatı çok önemli olmuyor. Daha önce değer verdiğiniz şeylerin yerini başka şeyler alıyor. Şu an düşündüğüm zaman iyi ki işimi bırakıp Bahar'ı almışım diyorum. Asla pişman değilim" dedi. Çocuğun küçük olmasına özellikle dikkat ettiklerini ifade eden Filiz Korkmaz, şöyle konuştu: "Hem onun için hem de kendim için özel duyguları yaşamak istedim, böylece anneliği tattım. Bahar'ı ilk gördüğümde sevdim. O ilk elektrik çok önemli. Hiç tanımadığınız, bilmediğiniz bir çocuğu alıp ona bakmaya karar vermek oldukça zor bir karar ama onların sadece sevgiye ihtiyacı olduğunu düşünüp almak çok önemli. Bazı noktalarda insanın gözünü karartması gerekiyor bu da o noktalardan bir tanesi."
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 12:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?