5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

2 arıtma tesisi daha tamam

İZMİR'İN BÜYÜK ÇEVRE ATAĞI SÜRÜYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, açılışını gerçekleştirdiği 5 arıtma tesisinin ardından Seferihisar ve Menemen arıtmalarını da tamamladı.

Çevre yerleşimlerin en büyük sorunlarından biri olan evsel atık suların arıtılması konusunda Türkiye'ye örnek bir çaba sergileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7'inci arıtma tesisini de tamamlamanın gururunu yaşıyor. Kısa süre içinde Yüksek Teknoloji, Urla, Bayındır, Torbalı, Ayrancılar-Yazıbaşı arıtma tesislerini tamamlayarak işletmeye açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2008 yılının bahar aylarında temelini attığı Seferihisar ve Menemen arıtmalarını da tamamladı. Menemen Arıtma Tesisi'nde Kasım ayından bu yana deneme işletimi başladı.

MENEMEN'E 17 MİLYON LİRALIK ALT YAPI YATIRIMI

Gediz Havzası'nda yer alan Menemen Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Menemen ilçesi ile Asarlık, Koyundere, Ulukent, Seyrek ve Günerli yerleşim alanlarının atık sularını topluyor. 60 bin metrekarelik alanda kurulan arıtma tesisi 100 bin kişinin atık sularını arıtıyor. Tesis 9 milyon 490 bin TL'lik yatırımla tamamlandı. Ayrıca arıtma tesisine çevre yerleşim yerlerinin evsel atıklarını taşımak için kanal şebekesi de döşendi. Kanal alt yapısı olmayan Koyundere, Seyrek, Asarlık, Ulukent ve Günerli Köyleri'ne 7 milyon 390 bin TL'lik yatırımla toplam 32 kilometrelik kanal hattı döşendi.

TEMİZ DENİZ TEMİZ ÇEVRE

İzmir Büyükşehir Belediyesi, eşsiz güzellikteki koyları ile ünlü Yarımada bölgesindeki sahil beldelerini de arıtma tesisleriyle donatıyor. Urla Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'yle bu turistik ilçenin denizi ve sahillerinin korunması yolunda çok önemli bir adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in gözde tatil yöresi Seferihisar'da da arıtma yatırımını tamamladı. 50 bin kişilik nüfusa hizmet edecek Seferihisar Arıtma Tesisi Seferihisar, Sığacık ve Akarca bölgelerine hizmet edecek. Tesis, 4 milyon 935 bin TL'ye mal oldu.

İZMİR'İN BÜYÜK ÇEVRE ATAĞI SÜRÜYOR
İZMİR'İN BÜYÜK ÇEVRE ATAĞI SÜRÜYOR
İZMİR'İN BÜYÜK ÇEVRE ATAĞI SÜRÜYOR
İZMİR'İN BÜYÜK ÇEVRE ATAĞI SÜRÜYOR
İZMİR'İN BÜYÜK ÇEVRE ATAĞI SÜRÜYOR
İZMİR'İN BÜYÜK ÇEVRE ATAĞI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 10:17:03
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 10:28:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?