5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

2 bin kişiye lokma döktürüldü

2 BİN KİŞİYE LOKMA DÖKTÜRÜLDÜ

2010 yılı 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası’, İzmir -Foça’da tarihinde ilk defa çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Foça ilçe Müftülüğü 2010 yılı 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' münasebetiyle Foça çarşısında 2 bin kişiye lokma döktürüp dağıttı.

Müftülük tarafından yapılan açıklamada; hafta boyunca devam edecek olan etkinlikler kapsamında, Foça İlçe Müftülüğü tarafından Foça halkına “Camilerimizin Sosyal Hayatındaki Yeri ve Önemi” konulu bir konferans verileceği ve kutlama etkinliklerinin 8 Ekim Cuma günü, Fatih caminde mevlidi şerif okunmasıyla sona ereceği bildirildi.

İlçe Müftüsü Selahattin Basan Çelebi, 'Camiler Haftası' dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Ülkemizde 1-7 Ekim Tarihleri arasında ‘Camiler ve Din Görevlileri” haftası olarak kutlanmaktadır. Diyanet işleri Başkanlığı camiler ve din görevlilerinin kamuoyunda tanıtılması, cami ve din görevlilerinin etkin hizmetlerinin anlatılması için bir takım çalışmalar yapmaktadır. Bizde Foça Müftülüğü olarak bu sene ilk defa Camiler ve Din Görevlileri haftasında yöresel bir uygulama olan lokma dağıtmayı kararlaştırdık. Cuma namazı sonrasında değerli Foça halkına lokma dağıttık. Hafta boyunca değişik etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Müftü Çelebi, açıklamasında; “Foça İlçe Müftülüğü olarak 6 Ekim Çarşamba günü Foça Belediyesi Kültür Merkezinde halka açık olarak ‘Camilerimizin Sosyal Hayatındaki Yeri ve Önemi’ konulu verilecek bir konferansımız vardır. Bütün halkımızı bu konferansa davet ediyorum. Camiler ve Din Görevlileri haftasının bitiminde ahirete göçmüş kişilerin ruhuna bağışlanmak üzere Fatih caminde mevlidi şerif okunacaktır ve böylelikle hafta nihayete ermiş olacaktır” şeklinde konuştu.

2 BİN KİŞİYE LOKMA DÖKTÜRÜLDÜ
2 BİN KİŞİYE LOKMA DÖKTÜRÜLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 09:08:01
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 10:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?