5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

20 TL yevmiye ile hırsızlık

SAHTE KİMLİKLİ OTO HIRSIZLARI YAKALANDI

İzmir'de, polisin şüphe üzerine durdurduğu otomobilde bulunan ve polise sahte kimlik beyan eden 3 kişinin yalanı, parmak izleri alınınca ortaya çıktı. Yapılan incelemede, zanlılardan ikisi hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlenirken diğer zanlının oto hırsızı olduğu ortaya çıktı.

İzmir'in Buca ilçesinde devriye görevini yapan resmi bir asayiş ekibi, 686 sokakta seyir halinde bulunan 34 DR 8604 plakalı otomobilden şüphelendi. Polisi görünce kaçmaya başlayan zanlıların içinde bulunduğu otomobil kısa bir kovalamacanın ardından durduruldu. Zanlılar polise sahte kimlik gösterdi ve farklı isimler verdi. Zanlılardan birinin kaçmak isterken yere attığı maddenin esrar olduğunun anlaşılması üzerine üç zanlı gözaltına alındı. Polis, şüphelilerin gerçek kimliğini öğrenmek için parmak izi

taraması yaptı. Yapılan tarama sonucunda zanlıların M.K., M.İ. ve Ş.S. olduğu belirlendi. M.İ.'nin birçok suçtan kaydı bulunduğu, iki ayrı mahkeme tarafından hakkında arama kararı bulunduğu ve hakkında kesinleşmiş 6 yıl 8 ay hapis cezası bulunduğu öğrenildi. Diğer zanlı Ş.S.'nin de 9 ay 12 gün kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle arandığı anlaşıldı.

20 TL YEVMİYE İLE HIRSIZLIK YAPTIRMIŞ

Yakalanan zanlılardan M.İ.'nin İzmir'de otomobil hırsızlığı zanlısı olarak bilinen bir isim olduğu belirtildi. M.K. ve F.T.'nin de M.İ. adına otolardan akü çaldıkları, çaldıkları akü karşılığında M.İ.'nin kendilerine 20 TL para, yemek ve sigara verdiğini sorgularında itiraf ettikleri öğrenildi. Zanlıların, Buca ve Bayraklı ilçelerinde çok sayıda kamyonetin aküsünün çalınması olaylarını gerçekleştirdikleri iddia edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan üç zanlı adliyeye sevk edildi.

SAHTE KİMLİKLİ OTO HIRSIZLARI YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2010 Salı 15:06:02
Güncelleme :23 Şubat 2010 Salı 18:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?