5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

200 teknisyen iş başı yaptı

PETKİM'DE 200 TEKNİSYEN İŞ BAŞI YAPTI

PETKİM, istihdamını artırmaya devam ediyor. Aliağa yerleşkesinde yapılacak Rafineri ve Petrokimya yatırımlarına yetiştirilmek üzere; Meslek Lisesi, Meslek Yüksek Okulu, Teknik Eğitim Fakültelerinin uygun bölümlerden mezun olanlar için düzenlenen "İstihdam Garantili İşgücü Yetiştirme" eğitiminin ikincisi de tamamlandı. 12 Ekim 2009 tarihinde, eğitime başlayan 200 kursiyer, Petkim Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle iş başı yaptı. Kursiyerler, Ege Üniversitesi İİBF işbirliği ile ön değerlendirme ve mülakat yapılmak suretiyle belirlendi.

PETKİM'İN SÜMERBANK OLMASI İŞTEN BİLE DEĞİLDİ

Şirketin gelecek vizyonunda yetişmiş insan gücünün önemine dikkat çeken SOCAR&TURCAS Enerji A.Ş CEO'su Kenan Yavuz, PETKİM'in özelleştirmesinin stratejik bir değer taşıdığına dikkat çekerek, "PETKİM özelleşmeseydi bir Sümerbank olması işten bile değildi. Eğer bugün burada 200 kursiyerimiz iş başı yapıyorsa, bu yapılan stratejik özelleştirmenin sonucudur. Biz işi gücü olan üreten insanlarız. İki masa, sekiz telefon, 10 çalışanla Ankara sokaklarında dolaşan ithalatçılardan değiliz. Konuşması ve iltifat

görmesi gereken bizleriz" dedi. Kursiyerlere; "Geleceğini konuşan ve planlayan bir şirkete geldiniz" diye seslenen Yavuz, Türk ekonomisinin döviz-faiz-borsa üçgeninden çıkarak daha çok üretimi ve istihdamı konuşmasını, aksi halde 90'lı yılların karanlık günlerine dönüleceğini savundu. Kenan Yavuz, konuşması sırasında salonda ağlayan bir bebeği de, büyüyünce işe alma sözü verdi.

GENÇ TEKNİSYENLERİN ÇÖZMESİ GEREKEN BİLMECE

PETKİM Genel Müdürü M. Hayati Öztürk de, şirketin ürünleri ve markasıyla dünyanın 68 ülkesinde bulunduğunu söyledi. "Enerjimiz, suyumuz, limanımız var, projelerimiz hazır. Bize bunları katma değere çevirmek düşüyor. Bunu gerçekleştirirken de herkesin yardımına ihtiyacımız var" diyen Öztürk, şirkete uzun yıllar hizmet etmiş 20-25 yıl kıdemdeki çalışanların kendi evlatları gibi gördükleri genç teknisyenlere bilgi ve tecrübelerini aktarmaya başladıklarını söyledi. Kendisinin de 33 yıllık PETKİM çalışanı

olduğunu hatırlatan Öztürk, genç teknisyenlere şunları söyledi: "Bir tarafta sizin ürettiğiniz ürünleri daha ucuza ürüten ve sizin pazarınıza girmekte hiçbir engelle karşılaşmayan rakipleriniz. Diğer tarafta beklentileri her geçen gün yükselen ve dünyanın her yerine ulaşıp mal alma yeteneğine sahip müşterileriniz. Bu bilmeceyi her alanda yaratacağınız verimlilik ve katma değerle aşabilir, küresel dünyada yerinizi koruyabilir ve yeni yatırımlar için güç toplayabilirsiniz. Büyüyen ailemizin yeni üyelerine hoş

geldiniz diyorum"

MÜŞTEŞAR AYDEMİR DE ESKİ BİR PETKİM'Lİ

Törene katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Birol Aydemir ise, 200 genç teknisyenin eğitim sürecinin PETKİM ile Türkiye İş Kurumu'nun ortaklığında sürdürüldüğünü söyledi.

Özelleştirme öncesinde kendisinin de dört yıl bürokrat olarak PETKİM'in Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla görev yaptığını ve kurumu çok iyi tanıdığını anlatan Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: "O zamanlar PETKİM ile ilgili üç hayalim vardı. Birincisi özelleştirilmesi, ikincisi bu özelleştirme sonunda işi bilen bir grubun şirketin sahibi olması, üçüncüsü de bir petrokimya havzası olmasıydı. Çok şükür bu hayallerimizden ilk ikisi gerçekleşti. İnşallah üçüncüsü için de buraya gelme fırsatı bulurum."

Türkiye nüfusunun yüzde 40'ının 25 yaşın altında olduğunu sözlerine ekleyen Aydemir, Türkiye'nin sorununun işsizlik değil mesleksizlik olduğunu, kursiyerlerin işlerini sevmeleri ve en iyiyi yapmaları halinde başarılı olacaklarını söyledi.

DEĞERLENDİRME SİSTEMİ BÜYÜK ÖDÜL GETİRDİ

PETKİM genç teknisyenlerin işe alım sürecinde uyguladığı objektif sistemle 2009 yılı kasım ayında Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından düzenlenen 17. Ulusal İnsan Yönetimi Kongresi'nde "İŞE ALIM" kategorisinde büyük ödülün sahibi olmuştu.

PETKİM'DE 200 TEKNİSYEN İŞ BAŞI YAPTI
PETKİM'DE 200 TEKNİSYEN İŞ BAŞI YAPTI
PETKİM'DE 200 TEKNİSYEN İŞ BAŞI YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 15:58:01
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 16:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?