5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

22 kişi adliyeye sevk edildi

İZMİR'DE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU

İzmir'de, bir organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 40 kişiden 22'si adliyeye sevk edildi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Faruk Çalışkan'ın talimatıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin operasyonuyla yakalanan 40 kişinin sorgusu tamamlandı. 18 zanlı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken 22 kişi hakim önüne çıkmak için adliyeye sevk edildi. Zanlıların 'silahlı suç örgütü kurup faaliyetlerde bulunma, kişiler üzerinde baskı ve cebir uygulama, gasp, adam yaralama, adam kaçırma, alıkoyma, çek ve senet

tahsilatı yapmak, zorla iş yeri ele geçirme, tehdit, 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarını işlediği iddia edildi. Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramada, 4'ü ruhsatsız 5 tabanca, 3 kuru sıkı tabanca, 6 av tüfeği, 425 mermi, 10 şarjör, çok sayıda çek ve senet ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan grubun liderleri olduğu ileri sürülen S.Ç. ve M.B. ile grup elemanları K.Ö, H.İ.Ö, H.Ç, T.D, Y.O, M.B, F.Y, T.U, B.Ç, A.D, E.G, S.S, M.O.Ö, F.E, M.G, K.Ö, N.S, S.Ö.B, H.T. ve S.E. adliyeye sevk edildi.

İZMİR'DE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İZMİR'DE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 11:18:01
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 12:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?