5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

224 işçinin sözleşme sevinci

DAVULLU ZURNALI TOPLU SÖZLEŞME

Karabağlar Belediyesi’nde çalışan 224 kadrolu işçi Başkan Sıtkı Kürüm’e, toplu iş sözleşmesinin imzalaması nedeniyle davullu zurna eşliğinde halay çekerek teşekkür etti. İşçiler sevinçlerini göstermek için Başkan Kürüm ile birlikte güvercin uçurdu.

Belediye – İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Cemal Küpeli, Kürüm’ün emekten, haktan yana olduğunu belirterek, teşekkür etti. Farklı ve güzel bir Karabağlar yaratmak için çaba harcayan Kürüm’e her türlü desteği vereceğini belirten Küpeli, “Başkanımız Sıtkı Kürüm, Karabağlar için bir şans. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. 224 kadrolu işçimizin yüzü güldü. Hak hukuk gözeten, emekten yana bir Başkan ile çalışmaktan biz çok mutluyuz” dedi.

Meclis toplantısında imzaladıkları toplu iş sözleşmesinin sevincini yaşayan 224 işçiden özveriyle çalışmalarını isteyen Başkan Kürüm ise ülkenin içinde bulunduğu şartları da göz önünde bulundurarak, imkanlar ölçüsünde ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi. Kürüm, “Herkesin alın teri benim için önemlidir. Karabağlar Belediyesi, çalışma arkadaşlarımın çabası, vatandaşlarımızın desteğiyle çok daha iyi bir noktaya gelecektir. Buna inancım sonsuz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

1 Mart 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesine göre, bu yıl işçi maaşlarına yüzde 9, önümüzdeki yıl için ise enflasyon oranı artı yüzde 1 oranında zam öngörüldü. Buna göre en düşük işçi maaşı Bin 600 liradan, 2 bin liraya, en yüksek ise 2 bin 350’ye yükseltildi.

DAVULLU ZURNALI TOPLU SÖZLEŞME
DAVULLU ZURNALI TOPLU SÖZLEŞME
DAVULLU ZURNALI TOPLU SÖZLEŞME
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2010 Cumartesi 10:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?