5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

25 santimlik suda boğuldu!

TOPUNU DÜŞÜRDÜĞÜ 25 SANTİM DERİNLİĞİNDEKİ SUDA BOĞULDU

İzmir'in Torbalı ilçesi Subaşı Mahallesi'nde yaşayan 12 yaşındaki zihinsel engelli Mehmet Tekin, 25 santimetre derinliğindeki suya düşerek boğuldu.

Edinilen bilgiye göre akıl almaz ölüm, Subaşı Mahallesi'nde fabrikaların yoğun olarak bulunduğu bölgede gerçekleşti. Annesi Türkan Tekin ile birlikte ot toplamaya giden sara hastası ve zihinsel engelli Mehmet Tekin, elindeki topu yol kenarında bulunan kesiğin içindeki suya düşürdü. Topu almak için eğilen Mehmet Tekin, bir anda dengesini kaybedip suya yüz üstü düştü. Sara hastası olduğu için bir şey yapamayan küçük Mehmet, 25 santimetre derinliğindeki suda çırpınarak can verdi.

SUYA DÜŞÜNCE SARA KRİZİNE GİRDİ

Evlerinde yemek yapmak amacıyla oğlu ile birlikte ot toplamaya giden anne Türkan Tekin ise oğlunun düştüğünü fark etmedi. Oğlunu çevrede göremeyen Tekin, telaşlanarak çevreyi kontrol etmeye başlayınca korkunç manzara ile karşılaştı. Oğlunu sudan çıkaran Tekin, çevreden yardım istedi ancak 12 yaşındaki Mehmet'in kalbi daha fazla dayanamayarak durdu. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekibi, Mehmet'in cenazesinin Subaşı 7 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'ne kaldırılmasını sağladı. Mehmet Tekin'de ağır düzeyde

mental retardasyon (zeka geriliği) olduğu belirlendi. Mehmet Tekin'in suya düştüğü anda sara krizine girdiği, 25 santimetrelik sudan çıkamayıp yardım isteyemediği, ses gelmemesi nedeniyle az ileride bulunan annesinin olayı duymadığı belirtildi.

 

BABA AHMET TEKİN: "SU ZEHİRLİYDİ"

Oğlunu kaybeden baba Ahmet Tekin, su kanalına çevrede bulunan fabrikaların atık sularının aktığını ve bu suyun zehirli olduğunu, çocuğunun da bu yüzden öldüğünü iddia etti. Şikayetçi olduğunu söyleyen baba, sorumluların bulunmasını istedi.

Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Küçük Mehmet'in kesin ölüm sebebi, Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak olan otopsi sonucu ortaya çıkacak.

TOPUNU DÜŞÜRDÜĞÜ 25 SANTİM DERİNLİĞİNDEKİ SUDA BOĞULDU
TOPUNU DÜŞÜRDÜĞÜ 25 SANTİM DERİNLİĞİNDEKİ SUDA BOĞULDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 11:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?