5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

250 kişilik kadro kurduk!

BAKAN BABACAN, SANAYİCİLERLE BİRARAYA GELDİ

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) iftar yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, sanayicilerle bir araya gelerek, ekonominin gidişatı hakkında bilgiler verdi.

Gün boyunca sanayici ve işadamlarıyla bir araya gelerek verimli toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Devlet Bakanı Ali Babacan, hükümetin aldığı önlemlerle Türkiye'nin krizden en az zararla çıktığını anlattı.

Bakan Babacan, bir EBSO üyesinin diğer ülkelerin ticari ateşelere çok önem verdiğini, örnek olarak Fransa'nın Ankara'daki bürosunda bile 12 kişi çalıştırdığını, Türkiye'nin ise neden sadece Fransa'da iki ateşenin çalıştırdığını sorması üzerine Babacan şunları söyledi:

"250 kişilik bir kadro kurduk. Ancak daha uygulamaya başlamadık. Yurtdışındaki ticaret temsilcilerimiz klasik devlet mantığında. Klasik devlet memuru, garanti. İşten atılma korkusu yok. Dış ticaret işini sadece devlet memuru olanlarla yapmamalıyız. Sözleşmeli, performansa dayalı maaş alan, dil bilen, canavar gibi çocukların çalışması için uğraşıyoruz. Devlet memuru tabii ki olacak fakat sadece imza yetkili olanlardan olacak."

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın "Elektrikteki TRT katkı paylarının kaldırılması düşünülüyor mu" sorusuna ise Bakan Babacan şu cevabı verdi:

"Kamu hesaplarına şöyle bakıyoruz. Tüm kamuyu bir bütün, konsolide bilanço olarak görüyoruz. Açık, şeffaf, hesap dışında hiçbir şey bırakmıyoruz. Toplam kamu hesabında, elektrikteki o TRT payı ile elektrik fiyatı arasında hiçbir fark yok. Kamuda dengeleri korumak için yapılan bir şey. Onu kaldırırsak dengeleyecek başka vergi koymak gerekecek. Konsolide bir gelir tablosundan bahsediyoruz. Hepsi harman oluyor. Orda öyle bir ihtiyaç var. İlerde kalkar mı kalkar, o para lazım, başka gelir yok. En önemli farkımız bu. Biz bütçemizi topladığımız vergilerle döndürüyoruz. Gelirimiz vergiler. İş dünyamızdan, halktan topluyoruz, harcamaları öyle yapıyoruz. Dönüp dolaşıp bunlar bir yerden çıkacak. Saçma gelebilir. 100 kadar böyle fon vardı. Bunlardan kurtulduk aslında. Özal döneminden bu yana gelmiş. Hepsi kaynıyor zaten, ayrı ayrı, küçük küçük bardaklar koyduğunuzda toplam verim de düşüyor aslında. Gerek yok bunlara. TRT başa baş dönen bir kurum. Çalışan sayısı fazla. Çok hantal eski kuruluşlarımızdan bir tanesi maalesef. 11-12 bin kişi çalışıyor. Özel sektör daha verimli. İşini kaybetme korkusuyla çalışanın verimi daha farklı olabiliyor."

BAKAN BABACAN, SANAYİCİLERLE BİRARAYA GELDİ
BAKAN BABACAN, SANAYİCİLERLE BİRARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2010 Cuma 00:07:01
Güncelleme :3 Eylül 2010 Cuma 10:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?