5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

28 köyün su deposu yenilenecek

İZSU, 28 KÖYÜN SU DEPOSUNU DAHA YENİLEYECEK

Döşediği kilometrelerce içme suyu şebekesi ile İzmir’in şebeke ihtiyacını karşılayan ve çevre yerleşimleri sağlıklı içme suyuna kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, özellikle köylerde tesisatı çürüyen ve kaçaklara neden olan su depolarını yenilemeye, bakım ve onarımdan geçirmeye devam ediyor.

 2004 – 2009 yılları arasında 1 milyon 80 bin TL’lik yatırımla çevre yerleşimlerde bulunan köylere 5 yeni su deposu kazandıran, 32 depoyu bakım ve onarımdan geçiren İZSU, kent merkezindeki köylerde de onarım yapacak. Bu çerçevede Bornova’nın 17, Narlıdere’nin 4, Karabağlar’ın 2 ve Buca’nın 5 köyünde yer alan toplam 28 su deposu elden geçirilecek. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmalar 5 ay içerisinde tamamlanacak. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, 2010 yılında Urla’da 22 ve Kemalpaşa bölgesinde 17 olmak üzere toplam 39 deponun daha bakım ve onarımının yapılacağını bildirdi.

HANGİ DEPOLAR YENİLENECEK?

Bornova’da Çamiçi, Laka, Gökdere, Eğridere (2), Kavaklıdere, Sarnıç, Kurudere, Beşyol (2), Kayadibi, Karaçam, Yaka (5) köyleri, Narlıdere’de Yekli, Küçükkaya, Payamlı, Çamlı köyleri, Buca’da Belenbaşı, Kırıklar, Kaynaklar, Doğancılar, Karaağaç köyleri, Karşıyaka’da Sancaklı ve Yamanlar köyleri ile Karabağlar'da Tırazlı ve Kavacık köylerindeki su depoları bakım ve onarımdan geçirilecek.

NELER YAPILIYOR?

İZSU ekipleri, bakım-onarım çalışmaları kapsamında depo çatlaklarını onarıp su yalıtımını yapıyor. Sıva, boya ve badana işleri gerçekleştirilirken çürüyen içme suyu boruları, vanalar, kapı ve pencereler de yenileniyor. Depo haznesini güneşten korumak ve suyun ısınmasını önlemek amacıyla toprak dolgu yapılıyor. Depo içindeki suyla temas eden çürüyen merdivenler krom merdivenlerle değiştirilerek yenileniyor, manevra odaları sıvanarak boyanıyor. Enerji temini yapılarak ihtiyacı olan depoların etrafına da koruma çiti döşeniyor. Bazı bölgelerde ise yeni depo yapılıyor.

İZSU, 28 KÖYÜN SU DEPOSUNU DAHA YENİLEYECEK
İZSU, 28 KÖYÜN SU DEPOSUNU DAHA YENİLEYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 10:09:00
Güncelleme :18 Ağustos 2010 Çarşamba 10:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan özer IP: 78.169.191.xxx Tarih : 17.09.2010 10:48:19

iyi bir çalışma öncelikle tebrik ederim....ama asıl önemli olan konu bu su depolarının hangi malzeme ile kaplanmasıı?...........içme su test raporları varmı?....köşe ve kenar kısımlarında su kaçağı oluşur bunun önlemi alınıyor mu?....bunlara dikkat edilirse çok güzel bir çalışma olur....