5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

3 kişi 'haraç' yüzünden öldü

BAR ÖNÜNDE ÇIKAN SİLAHLI ÇATIŞMANIN ARDINDAN

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, bir barın önünde çıkan ve üç kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışmayla ilgili gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi. Bar önünde yaşanan silahlı çatışmanın perde arkasında, "haraç isteme" konusunun olduğu öğrenildi.

15 Ocak 2010 tarihinde Bayraklı ilçesinde bir bar önünde bar sahipleri olan C.K. (51), S.K. (29) ve G.K. (31) ile M.P. (29), C.G. (25), R.Ç. (28), L.İ. (28), M.Y. (40), Z.O.K. (18), E.Y. (21), M.E. (20), C.K. (25), S.O. (30) ve İ.U. (33) arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sonucu bar sahiplerinden C.K. olay yerinde hayatını kaybederken, M.P. ve C.G. de kaldırıldıkları hastanede öldüler.

Olay sonrası çok yönlü soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, barın sahiplerinden G.K. ve S.K. adlı kardeşleri Manisa'nın Ahmetli ilçesinde diğer zanlıları İzmir'de yakaladı. Zanlılardan S.K.'nın üzerinde 9 milimetre çapında tabanca ve bu tabancaya ait şarjör ele geçirildi. İki grup arasında çıkan silahlı çatışmanın, Bayraklı ilçesinde bir grubun birahane ve bar gibi işyerlerinden haraç almak istemesi, işyeri sahiplerinin sindirilmesi amacıyla bölgede yapılanmak isteyen söz konusu grubun

çatışmanın yaşandığı barın sahiplerinden alacaklarının olduğunu söyleyerek işyerine gelmesi sonucu yaşandığı ileri sürüldü.

Olay sonrası gözaltına alınan iki gruptaki zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

BAR ÖNÜNDE ÇIKAN SİLAHLI ÇATIŞMANIN ARDINDAN
BAR ÖNÜNDE ÇIKAN SİLAHLI ÇATIŞMANIN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 15:08:01
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 15:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?