5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

3 yabancı dil bilen vaiz

3 YABANCI DİL BİLEN VAİZ

İzmir'in Torbalı ilçesinde 3 dil bilen vaiz İbrahim Ceyhan, dil bilmenin çok önemli olduğunu, bunun için kendini sürekli geliştirdiğini söyledi.

24 yıldır Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev yapan İbrahim Ceyhan, iyi derece İngilizce, Almanca ve Arapça biliyor. 3 yabancı dili iyi bir şekilde bildiğini ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nda (KPDS) da ispatlayan Ceyhan, maaşına ek olarak yabancı dil tazminatı almaya hak kazandı. Ceyhan, bu özelliği ile görev yaptığı İzmir'in Torbalı İlçe Müftülüğü'nde ilk, Türkiye'de ise sayılı memur arasında yer alıyor. Öğrenim hayatında Fransızca eğitimi alan, daha

sonra ise Almanca, İngilizce ve Arapça dillerinde kendini geliştiren Ceyhan, şimdi de Çince öğrenmek için kolları sıvadı.

2005 yılında İzmir'de düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Olimpiyatları'nda Olimpiyat Köyü'nde din görevlisi olarak bulunan Ceyhan, cuma günleri 3 dilde hutbe okuyup Türkiye ve dünya basınının ilgi odağı olmuştu. Almanya'da 6 yıl din görevlisi olarak kalan Ceyhan, bu ülkede 1 yıl da din hizmetleri konusunda araştırma yapmak için bulundu.

"DİL BİLMEK HİZMETTEKİ KALİTEYİ ARTTIRIR"

Dil bilmenin çok önemli olduğunu, bunun için kendini sürekli geliştirdiğini söyleyen İbrahim Ceyhan, "Globalleşen dünyada insanların dünyanın değişik yerlerine gidip gelme imkanları arttı. Fiziki olarak gidilemese bile internet dünyayı ayağımızın altına getirmeye başladı. Böyle bir dünyada dil bilmenin önemi oldukça artıyor. Dolayısıyla dünyanın diğer insanları ile iletişim kurabilmek için dil olmazsa olmaz şart. Bu vesile ile dil öğrenmenin gerekliliğine inandığım için yabancı dil öğrenmeye başladım.

Meslektaşlarıma da yabancı dil öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Kendilerini dil anlamında geliştirsinler. Diyanet İşleri Başkanlığımız özellikle son yıllarda personelin yabancı dil öğrenmesini teşvik ediyor. Başkanlığımız yurt dışında birçok ülkede din hizmetleri sunmakta, bu ülkelerdeki görevlilerin dil bilmesi hizmetteki kaliteyi arttırır" dedi.

KİMLER YABANCI DİL TAZMİNATI ALABİLİYOR

KPDS tazminatı, 570 sayılı kanun hükmündeki kararnameye ile ödenmektedir. KPDS tazminatının ödenmesi, personelin unvanına, bilinen yabancı dile ve bilinen yabancı dilden kamu kurumunca yararlanıp yararlanılmadığına göre değişmektedir. Ayrıca tazminatlar, bazı kişilere sabit bir miktar olarak (maktu), bazı kişilere de kanun hükmündeki kararname ile belirlenen katsayıların memur maaş katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktar üzerinden ödeniyor.

3 YABANCI DİL BİLEN VAİZ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 10:16:02
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 18:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?