30
Nisan
2024
Salı
İZMİR

4 lira yatırdı rekor kırdı

İzmir Bayındır'da, İddia oyununda birer gün arayla aynı maçları oynadığı iki ayrı kuponla toplam 937 bin lira ikramiye kazanan Ferdi Sılay'ın sevinç görüntüleri kameralara yansıdı. İddia oyununun bugüne kadar verdiği en büyük ikramiyeyi kahvehanede izlediği maçta kazandığını öğrenen Silay'ın kameralara yansıyan görüntüleri ortaya çaktı.

İzmir'in Bayındır İlçesinde oturan 34 yaşındaki Ferdi Sılay, İddaa'da birer gün arayla aynı maçları oynadığı iki kuponla 468'er bin 512'şer lira, toplam 937 bin 24 lira ikramiye kazandı. Canlı Mahallesi'nde yaşayan ve geçimini çiftçilikle kazanan Ferdi Sılay, geçen 22 Şubat'ta Halil Ergüven'in işlettiği bayiden 2 TL'lik İddia kuponu yaptı. Bekar olan Sılay, kuponunda 1'e 22 bahis oranındaki 4 maça yer verdi. Sılay, ertesi gün aynı kupondan bir tane daha oynadı. Sılay, 2 misli olarak oynadığı kuponlara, bugüne kadar İddaa'nın verdiği en büyük ikramiye olan 468'er bin 512'şer lira kazandı. Bayındır Canlı semti Cumhuriyet Mahallesi'nde numara 24'te ikamet eden Sılay'ın evinde sessizlik hakimken, maçı izlediği kahvehanede yakınların ve dostlarının sevinç ifadeleri vardı.

CİMBOM'A EN İÇTEN ALKIŞ

Evinin yakınlarında bulunan mahalle kahvehanesinde izlediği maç ile ikramiyeyi kazanan Sılay'ın sevinç görüntüleri kameraya ansıdı. Fanatik bir Fenerbahçeli olduğu öğrenilen Sılay'a şans kapısını aralayan Galatasaray - Ordu maçı karşılaşması oldu. Kahvehanede maçı ön sıralarda izlediği dikkat çeken Sılay'ın, yerinden kalkmadığı ve kollarını bağlayarak oturduğu yerden izlediği görüldü. Atılan gollerde sevincini oturduğu yerden yaşadığı gözlemlenen Sılay, içten alkışlarıyla gözlemlendi.

İki kuponuna toplam 937 bin 24 lira ikramiye isabet eden Sılay'ın parasını tahsil ettiğini anlatan amcasının oğlu Şener Sılay; şunları söyledi: "kendisi 2008 yılından bu yana İddia oynuyordu. Geçenlerde hatta 10 kere aynı kuponu yatırdığını öğrendik. Bu kez 10 kere yatırmak istemiş ama iki kez yatırmaya karar vermiş. Bizim haberimiz sonradan oldu. Aradım kendisini bankada olduğunu söyledi. Kendisi çiftçilikle uğraşıyor. Geliri maddi anlamda iyi değil. Parayı tahsil ettikten sonra görüştük. Planlarının olduğunu söyledi. Ev ve araba almak ilk hedefi. İzmir'de yaşamayı sürdürecek."

İÇİNE DOĞMUŞ

Mahalle Muhtarı Tarık Çakal da yakın arkadaş olduklarını belirterek Sılay'ın yaşam tarzını şöyle anlattı: "Üniversite işletme mezunu. Alanına göre iş bulamamıştı ve çiftçilikle uğraşıyor. Çok mütevazi bir hayatı var. Ayrıca beş vakit namazını kılar. İşin enteresan yanı maçları hep arka tarafta izler ancak o gün ne hikmetse fanatik bir Fenerbahçeli olmasına rağmen Galatasaray - Orduspor karşılaşmasını ön sıralarda izledi.

Maçta atılan gollerle Ferdi'nin coştuğu dikkatimizi çekti. Ama yine sakinliğini korudu ve kimseye bir şey söylemedi. Biz ancak ertesi gün öğrendik. İkramiyeyi aldıktan sonra geldi ve kahvehanede bize çay ikram etti. Kendisi 'içime doğdu' dedi. Hatta bir hafta önce 10 tane aynı kuponla aynı maça oynadığını söyledi. Umarım oturduğu bölgeye kalıcı eserler bırakır." - 

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba 18:56:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?