5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

4 yıllık umutlu bekleyişte mutlu son

4 YILLIK UMUTLU BEKLEYİŞ NİHAYETE KAVUŞTU

İzmir'de, dört yıldır kalp nakli bekleyen Gazeteci Çağatay Çağlar tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nde gece geç saatlerde ameliyata alındı. Mutlu haberi alan ailesi sevinç gözyaşlarına boğularak herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti.

1996 yılından beri kalp yetmezliği rahatsızlığı ile mücadele eden Gazeteci Çağatay Çağlar'ın yaşama tutunma mücadelesi sonuç verdi ve Çağlar ailesine sevindirici haber Denizli'den geldi. Denizli'de kimliği henüz açıklanmayan 24 yaşındaki bir gencin beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine organları bağışlandı. Yapılan tetkiklerin ardından dokuların uyuşması ile Çağatay'a uygun kalp nakli haberi, aileye akşam saatleri itibari ile ulaştı. Kalp ve Damar Cerrahı olan Profesör Doktor Mustafa Özbaran başkanlığında 13 kişilik bir ekip gece 24:00 itibari ile Çağatay Çağlar için yapılan operasyonda görev aldı.

KALP ATIŞLARIMI HİSSETMEK İSTİYORUM

Gazeteci Çağatay Çağlar'ın eşi Hülya Çağlar da eşinin ameliyata alınmadan önceki durumundan bahsederek, şöyle konuştu: "Çağatay oldukça heyecanlıydı. Ameliyat öncesi hazırlıklarında bana tek istediğinin bir an önce kalp atışlarını hissedebilmek olduğunu söyledi. Ayrıca ölen kişinin ailesine sabır, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Uzun süredir uygun naklin bulunması için bekliyorduk. Bizler için sevindirici haber bugüne nasipmiş. Umarım Türkiye organ bağışı konusunda çok daha fazla duyarlı olur ve ümitli bekleyişler kısa zamanda son bulur."

ÇAĞATAY'IN ODA ARKADAŞLARI UMUTLU BEKLEYİŞLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahi Servisinde tedavi gören Çağatay Çağlar'ın aynı rahatsızlıktan muzdarip olan oda arkadaşları da sevinçli haberi aldıklarında Çağatay'ın heyecan içerisinde olduğunu ifade ettiler. Çağatay'ın oda arkadaşı 10 yaşındaki Ahmet Taşkıran 5 aydır hastanede olduklarını söyleyerek, "Herkesten organ bağışı konusunda daha fazla duyarlı olmalarını bekliyorum" dedi. Uzun süredir aynı odada aynı umutlu bekleyişe ortak olduklarını dile getiren Murat Atiş de şunları söyledi: "Çok heyecanlıyım. Duygularımı ifade edemiyorum. Sanki bana uygun nakil bulunmuş gibi arkadaşım Çağatay'ın adına seviniyorum. Umuyoruz ki bizlerde yakın zamanda ameliyat oluruz. Organ bağışı konusunda herkese gereken hassasiyeti göstermesi adına bir kez daha çağrıda bulunuyorum."

4 YILLIK UMUTLU BEKLEYİŞ NİHAYETE KAVUŞTU
4 YILLIK UMUTLU BEKLEYİŞ NİHAYETE KAVUŞTU
4 YILLIK UMUTLU BEKLEYİŞ NİHAYETE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 11:28:05
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 17:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?