5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

40 bin TL için kuzenini kaçırttı

40 BİN TL FİDYE İÇİN KUZENİNİ KAÇIRTTI

İzmir'in Torbalı ilçesinde 1 ay önce Fatih Onur'u kaçıran zanlılar polisin operasyonuyla yakalanırken, kaçırma olayını 40 TL fidye için Onur'un kuzeninin planladığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 20 Ocak'ta saat 10.30 sıralarında Çaybaşı Mahallesi Menderes Caddesi'ndeki evinden ayrılan baba Ali Onur kendisine ait tarlasına gitti. Ali Onur'un evinden ayrıldığını gören 2 şahıs, "TEDAŞ'tan geliyoruz" diyerek evin kapısını çaldı. Şahırlar kapıyı açan Seza O.'ya elektrik sayacına bakacaklarını söyledi. Seza O.'nun sayaca 2 gün önce bakıldığını belirtmesi üzerine şahıslar bu kez kadından bir bardak su istedi. Elinde bardakla geri dönen Seza O.'ya kimliği belirsiz kişiler bıçak

çekerek eve soktu. Yaşlı kadının ağzını bantlayıp, ellerini ve ayaklarını bağlayan zanlılar oğlu Fatih Onur'u kaçırdı. Fatih Onur'u kendine ait 35 TDZ 71 plakalı aracının bagajına koyan şahıslar, Söke istikametine kaçtı. Aracın bagajında bulunan Fatih Onur, Söke Sazlıköy mevkiine geldiğinde kendisini aşağıya attı. Genç adam köy muhtarlığına sığınarak yardım istedi.

Kaçırılma olayının ardından çalışma başlatan polis ekipleri evde yaptıkları incelemelerde zanlıların parmak izine rastladı. Daha önceden sabıkası bulunan R.D.'nin parmak izinden yola çıkan ekipler, Söke'de oturan R.D.'yi gözaltına alarak sorguladı. R.D., kaçırma işini ağabeyi G.D. ile yaptığını söyledi. Bunun üzerine G.D. de gözaltına alınarak Torbalı'ya getirildi. İki zanlı Fatih Onur'u kaçırmalarını halen hapiste olan E.O.'nun (28) planladığını ve olaydan bir gün önce Çaybaşı'ya gelerek bir evde

kaldıklarını itiraf etti. R.D. ve G.D., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Fatih Onur'u evinden kaçıran G.D. ile R.D.'yi azmettiren E.O.'nun daha önce de Onur ailesinden birkaç defa daha zorla para istediği öğrenildi. E.O.'nun 40 bin TL fidye için böyle bir yola başvurduğu belirtildi. Olayı planlayan E.O.'nun kaçırma işini yapacak Sökeli G.D. ve R.D. isimli kişilerle anlaştığı ve her birine 2-3 bin TL civarında para vermeyi vaat ettiği ileri sürüldü.

Fatih Onur'un amcasının oğlu E.O. olaydan kısa süre sonra polis tarafından gözaltına alınmıştı. İfadesinde kaçırma olayı ile ilgisi olmadığını söyleyen E.O., daha önceden 'yağma' suçundan dolayı İzmir Ağır Ceza Mahkemesi tarafından arandığı için savcılığa sevk edilmiş ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

40 BİN TL FİDYE İÇİN KUZENİNİ KAÇIRTTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 12:01:04
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 12:23:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?