5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

41 genç kartal mezun oldu

41 GENÇ KARTAL MEZUN OLDU

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda uçuş eğitimlerini tamamlayan 2008-B Devresi 41 pilot teğmene diploma ve bröveleri törenle verildi.

Çiğli'de bulunan Üs Komutanlığı'nda düzenlenen 7'si deniz, 2'si sahil güvenlik, diğerleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na mensup teğmenlerin mezuniyet ve bröve takma törenine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Hava eğitim komutanı Korgeneral Ziya Güler, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ve diğer komutanlar ile mezun olan teğmenlerin aileleri katıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay, törendeki konuşmasında teğmenlerin meslek yaşamlarının brövelerle ayrı bir önem kazanarak devam edeceğini belirterek; "Teğmenlerimiz, Hava Kuvvetleri'nin en vurucu gücü olarak birliklerine katılacaklar. Teknoloji hızla değişmekte, ancak teğmenlerimiz teknolojiyi en iyi şekilde kullanacak şekilde yetişti" dedi. Aksay, genç teğmenlere hitaben ise; ''Türk Hava Kuvvetleri'nin geleceğinin başarısı, sizlerin omzuna yüklenmiş en önemli sorumluluğunuzdur. Uçuş emniyeti

ve görev disiplinine uymak hayati önem taşıyor'' dedi.

Dönem birincisi Hava Pilot Teğmen Haluk Yıldız da konuşmasında; "En büyük amacımız vatanları ve onun özgür semaları için canlarını feda eden şehitlerle, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere gazilerin emanet ettiği cumhuriyeti ve Hava Kuvvetleri'ni geleceğe güvenle taşımak, vatan semalarına yönelecek her türlü tehdidi yok etmek olacaktır" dedi. Yıldız'ın konuşmasının ardından mezun olan ''genç kartallar'' birlikte ant içtiler.

Dereceye giren teğmenlere diploma ve bröveleri Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aksay tarafından verildi, dönem birincisi Haluk Yıldız yaş kütüğüne uçak maketi çaktı.

Tören, pilot teğmenlerin komutanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. Teğmenler daha sonra kılıç selamı vererek komutanlarını selamladılar.

41 GENÇ KARTAL MEZUN OLDU
41 GENÇ KARTAL MEZUN OLDU
41 GENÇ KARTAL MEZUN OLDU
41 GENÇ KARTAL MEZUN OLDU
41 GENÇ KARTAL MEZUN OLDU
41 GENÇ KARTAL MEZUN OLDU
41 GENÇ KARTAL MEZUN OLDU
41 GENÇ KARTAL MEZUN OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 19:00:03
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 22:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?