5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

450 kamyon atık çıktı

450 KAMYON ATIK ÇIKTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Büyük Kanal’daki tıkanıklığı aşmak için yürüttüğü temizlik çalışması tamamlandı. Mayıs ayından bu yana sürdürülen çalışmalarla hattın içinden 9 bin ton atık malzeme çıkarıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gümrük Pompa İstasyonu ile Bayraklı Pompa İstasyonu arasında evsel atık su taşıyan kolektörlerin içini koruyan HDPE (membran) malzemelerin zamanla parçalanması nedeniyle ortaya çıkan tıkanıklığı gidermek için yaptığı çalışmaları tamamladı. Bu hattın Gıda Çarşısı içinden başlayarak Mürselpaşa İtfaiye arkasına kadar süren 2 bin 254 metrelik bölümünde yapılan ve Mayıs ayından bu yana süren çalışma kapsamında 450 kamyon atığa eş değer 9 bin ton malzeme çıkarıldı. Evsel atıkları taşıyan kolektörün içinden çeşitli yollarla hattın içine giren kum, çakıl, taş ve membran malzemeyle birlikte onlara takılan tonlarca bez, halı, battaniye ve lastik çıkması da şaşkınlık yarattı. Oldukça zor şartlarda yürütülen çalışma, 2 adet 2.20 metre çapındaki kolektör hattının içinde gerçekleştirildi.

HATTIN İÇİNE GİYOTİNLE GİRİLDİ

Büyük Kanal Projesi kapsamında yapılan kolektör hattının içerisinde serbest kalan kaplama malzemeler, oldukça zor bir çalışmayla tek tek çıkartıldı. Hattın içine girebilmek için “Giyotin” adı verilen özel bir yöntem geliştiren İZSU ekipleri, özel olarak imalatı yapılan bıçaklı vanalarla kolektör hattının önünü keserek bu hattan çekilen suları açılan özel havuzlar aracılığıyla diğer kolektör hattına aktardı. 2 bin 254 metrelik hat boyunca bu iş için toplam 17 havuz açıldı. Kolektör hattı üzerinde belirli aralıklarla 47 noktada 1.5 metrekare genişliğinde kapaklar açılarak büyük bir bölümü parçalanan ve hattı tıkayan membranların temizliği gerçekleştirildi.

450 KAMYON ATIK ÇIKTI
450 KAMYON ATIK ÇIKTI
450 KAMYON ATIK ÇIKTI
450 KAMYON ATIK ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 11:45:03
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 12:11:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?