5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

46 kişi adliyeye sevk edildi

İZMİR'DE GÖZALTINA ALINAN 46 KİŞİ ADLİYEDE

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekibi tarafından 20 ilde eş zamanlı düzenlenen ihale operasyonunda gözaltına alınan 51 kişiden 46'sı adliyeye sevk edildi.

Emniyette sorgulanan zanlılardan beşi serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilenler arasında bulunan DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko; "Taşeronlara karşı verdiğimiz mücadelenin bedelini ödüyoruz" dedi.

Adliyeye sevk edilen zanlıların, kamu kurum ve kuruluşlarının ihalelerine giren bazı firma yetkililerine para vererek çekilmelerini sağladığı, parayı kabul etmemeleri durumunda tehdit ve baskı uyguladığı ileri sürüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü M.S.'nin de ihale şartnamelerini, belli firmalara uygun şekilde hazırladığı iddia edildi. Devlet hastaneleri ve bazı belediye ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine polis tarafından çalışma başlatıldı. Yaklaşık bir yıl süren teknik

ve fiziki takip sonucu savcılığın talimatıyla İzmir merkezli aralarında İstanbul, Ankara, Trabzon, Diyarbakır, Ordu ve Ağrı'nın da bulunduğu 20 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Devlet hastaneleri ve belediyelerin yemek, temizlik ve güvenlik ihalelerine fesat karıştırmakla suçlanan 51 kişi gözaltına alındı.

Zanlılar arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü M.S., İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı H.P., Hastane Müdür Yardımcısı H.U. ve müteahhit E.B.'nin yanı sıra Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko da bulunuyor. Diğer illerde gözaltına alınan zanlılar da İzmir'e getirilerek sorgulandı. Emniyet yetkilileri, suç örgütü elemanlarının İstanbul'da bir üniversitenin 14 milyon liralık temizlik ve yemek ihalesine fesat karıştırdığının tespit edildiğini bildirdi. Soruşturma

devam ederken zanlıların dahil olduğu 500 milyon lira değerindeki yaklaşık 50 ihalenin de incelendiği öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi. Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Kani Beko, görüntü alan gazetecilere; "Taşeronlara karşı verdiğimiz mücadelenin bedelini ödüyoruz" diye konuştu.

İZMİR'DE GÖZALTINA ALINAN 46 KİŞİ ADLİYEDE
İZMİR'DE GÖZALTINA ALINAN 46 KİŞİ ADLİYEDE
İZMİR'DE GÖZALTINA ALINAN 46 KİŞİ ADLİYEDE
İZMİR'DE GÖZALTINA ALINAN 46 KİŞİ ADLİYEDE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 10:41:05
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 15:14:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?