5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

58 bin aday YGS'de ter döküyor

İZMİR'DE YGS HEYECANI BAŞLADI

İzmir'de, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) heyecanı başladı.

Türkiye genelinde, sabah erken saatlerde başlayan YGS'ye İzmir'den de 58 bin 674 aday girdiği öğrenildi. Çeşitli noktalardaki 173 binada yapılan sınavda 5 bin 586 sınav uygulayıcısı görev yapıyor. Aynı zamanda yaklaşık 50 civarında engelli aday da sınava İzmir Fen Lisesi'nde girdi. Çocuklarını yalnız bırakmayan aileler de adaylarla birlikte sınav heyecanı yaşadı. Her sınav telaşında olduğu gibi bu yıl da kimi aileler yanlarında getirdikleri dualarla okunmuş pirinç ve şekerleri çocuklarına yedirmeyi ihmal etmedi.

Meslek liseli olduklarını söyleyen bazı öğrenciler sınav sisteminin kendilerine dezavantaj oluşturduğuna dikkat çekti. Bazı öğrenciler okullardaki deneme sınavlarından yola çıkarak soruların bu yıl zor olabileceğini ifade etti. Çocuklarına moral ve destek olmak amacıyla yanlarında hazır bulunan aileler ise sınav sistemini eleştirerek; çocuklarının sınav önceki süreçte çok stresli olduklarını ve ağlamaklı günler geçirdiklerini söylediler. Kontrol yapıldıktan sonra öğrenciler sınav yerlerine tek sıra halinde girdi. Çocukları içerİde sınav olurken bazı ailelerin dua ettiği gözlerden kaçmadı.

İzmir'de başlayan sınav heyecanında, İzmir Büşükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü sınav merkezlerinin yoğun olduğu Buca, Bornova, İnönü Caddesi ve Yeşilyurt ile çeşitli noktalarda başlatmış olduğu vapur, metro ve otobüs ile ek seferler sayesinde kentte trafik sıkıntısı oluşumunu engellemiş oldu.

İZMİR'DE YGS HEYECANI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 11:32:03
Güncelleme :11 Nisan 2010 Pazar 12:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?