5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

6 üniversite öğrencisi tutuklandı

İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU

Nevruz öncesi ve sonrasında terör örgütü PKK ve elebaşısı Abdullah Öcalan lehine Ege Üniversitesi'nde eylem yapıp slogan atan 6 üniversite öğrencisi tutuklandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, Nevruz öncesi ve sonrasında eylemlere katılanları takibe aldı. Takip sırasında, gruptaki bazı üniversite öğrencilerinin terör örgütü PKK ve elebaşısı Abdullah Öcalan'ın posterlerini açıp lehine slogan attıkları, çıkardıkları olaylarla gerginliğe neden oldukları belirlendi.

Daha önce katıldıkları eylem nedeniyle poliste kayıtları bulunan 6 üniversite öğrencisinin gösterileri organize ettiğini tespit eden ekipler, yaptıkları eş zamanlı operasyonla Ege Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde eğitim gören B.O. (22), U.A. (21), M.F.K. (25), V.A. (21), F.K. (24) ve M.A.'yı (25) gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrencilerin gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel döküman, yasak yayın, pankart ve poster ele geçirildi. Terör örgütü PKK'nın KCK (Kürdistan Türkiye Meclisi) yapılanmasının Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi'nde (YDGM) görev aldıkları belirlenen 6 üniversiteli, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU
İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU
İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU
İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 13:43:03
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 14:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?