5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

7 hırsızlık zanılısı yakalandı

İZMİR POLİSİ HIRSIZLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Huzur Timi ekipleri yaptıkları çalışmalarda 7 kişiyi yakalarken, 11 hırsızlık olayının aydınlatılmasını sağladılar.

İzmir ve Manisa'daki mağazalardan hırsızlık yaptıkları iddia edilen 3 zanlı güvenlik kameraları tarafından görüntülenince yakayı ele verdi.

Son günlerde İzmir'deki büyük alışveriş merkezlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarının artması sonucu konuyla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ile Güven Timleri, güvenlik kameraları üzerinde yoğunlaştı. Söz konusu alışveriş merkezlerinin güvenlik kameralarının görüntülerini saniye saniye izleyerek hırsızlık olaylarını gerçekleştiren kişileri bulmak için yoğun çaba sarf eden ekipler, sonunda aradıklarını buldu. Hırsızlık olayının gerçekleştiği alışveriş merkezine girerek raflardaki malzemeleri sepete dolduran ve daha sonra da yine mağazanın giriş kapısından çıkan kişinin hırsızlık suçundan sabıkalı H.T.(26) olduğu tespit edildi. Elindeki malzeme dolu sepetlerle birlikte mağazanın giriş kapısından rahatça dışarı çıkmayı başaran H.T.'ye dışarıya çıkarken yardımcı olan kişilerin ise D.T.(33) ve Y.Ç.(31) olduğu belirlendi.

Aynı zanlıların Manisa'nın Soma ilçesindeki alışveriş mağazalarından da aynı yöntemlerle hırsızlık yaptıklarını yine güvenlik kameralarından belirleyen polis ekipleri, olayla ilgili çalışmalara başladı. Arama çalışmaları sürerken Hatay Üçyol'da yakalanan Y.Ç. geçtiğimiz Cuma günü çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hırsızlık olaylarına karıştığı güvenlik kameraları tarafından belirlenen H.T. Eşrefpaşa'da, D.T. ise Karabağlar'da Güven Timleri tarafından yakalandı. İzmir ve

Manisa'daki 7 ayrı mağazadan LCD televizyon, kozmetik ürünleri, karton halinde sigara hırsızlığı olaylarına karıştıkları belirlenen zanlılar, emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

 

EVE GİREN HIRSIZ DA GÜVENLİK KAMERASINA TAKILDI

Bornova ilçesi 190 sokak, 10/6 numaradaki Şaban Meriç'e ait eve girerek 545 TL çalan S.A.(24), yan binadaki güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntüleri inceleyen polis ekipleri eve giren kişinin 38 adet suç kaydı bulunan S.A. olduğunu belirledi. Zanlı, Kadifekale semtinde yakalanarak adliyeye sevk edildi.

 

PLAZMA HIRSIZI YAKALANDI

Kuruçay civarında devriye gezen ekipler 1183 Sokak içinde bir taksiden plazma televizyon indirmeye çalışan 3 kişiyi görünce yanlarına yaklaştı. Polisin geldiğini fark eden 3 kişi sokak aralarına girerek kaçmaya çalıştı. Ancak kovalama sonucu yakalanan H.H.(19) ile yaşı küçük iki zanlı adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen 72 ekran plazma TV'nin Basın Sitesi 52/032 Sokak 6 Numara'dan çalındığı belirlendi.

İZMİR POLİSİ HIRSIZLARA GÖZ AÇTIRMIYOR
İZMİR POLİSİ HIRSIZLARA GÖZ AÇTIRMIYOR
İZMİR POLİSİ HIRSIZLARA GÖZ AÇTIRMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 09:22:02
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 13:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?